– Fire telefonsamtaler måtte til

«Alle» trodde Lukaku skulle til Chelsea. Her kan du lese hvordan Mourinho kuppet overgangen.

Romelu Lukaku har gjort to mål på to kamper for Manchester United, men de færreste av oss så dette som et reelt scenario for bare noen uker siden.

Nå har det dukket opp litt mer informasjon om akkurat hvordan José Mourinho kuppet Chelseas store overgangsmål i sommer.

Romelu Lukaku og hans barndomsvenn tusler nedover Fifth Avenue i New York da telefonen til Lukaku ringer. Det er den første av flere samtaler som skal forandre livet til Lukaku.

To mål på to kamper – og hvor bra kan denne duoen bli?

LES OGSÅ: Her visste Lukaku om overgangen

– Det var den siste uken i juni og vi var i New York. Jeg hørte Lukaku si «Ja, sjef. Ok, sjef», så jeg skjønte umiddelbart at det var Mourinho i den andre enden, forteller barndomsvenn Vinnie Frans til Daily Mail.

Conte sov i timen

Flere telefonsamtaler fra Mourinho skulle følge den neste tiden, og dette skal ha vært avgjørende for Lukakus avgjørelse. Og det var ingen enkel oppgave, for absolutt alle i fotball-universet var overbevist om at Lukaku hadde valgt Chelsea som sin neste arbeidsgiver.

– Antonio Conte ringte bare én gang. I mellomtiden hadde United presentert tre forskjellige kontraktstilbud, Chelsea på sin side hadde ikke kommet med noe. United ønsket han mer, og derfor valgte han de. Lukaku hadde gjort det klart at han ønsket å være en del av pre-season med sin nye klubb, og det var stille fra Chelsea.

– Chelsea brukte lang tid, og Lukaku tenkte at Uniteds tilbud var bra, Mourinho hadde gode planer og Lukaku var 100 prosent sikker på at Mourinho ønsket han.

Kjenner hverandre godt fra tiden i Chelsea: Romelu Lukaku og José Mourinho.

SE OGSÅ: Lukaku og Rashford senket City

Fire telefonsamtaler skulle til

José Mourinho og Romelu Lukaku kjenner hverandre godt fra tiden i Chelsea, og portugiseren visste åpenbart hva han skulle si for å friste belgieren til en overgang.

I utgangspunktet skal Lukaku ha vist tålmodighet etter Mourinhos første telefonsamtale, men fikk følelsen av å være sterkt ønsket etter den andre, etter den tredje samtalen skal han ha blitt overbevist og etter den fjerde samtalen sa han rett ut «ok, jeg skal til Manchester United.

Vinnie Frans legger til at Paul Pogba snakket varmt om United gjennom hele prosessen, men at avgjørelsen helt og holdent var opp til Lukaku selv.

Ingen vonde følelser

Frans kan også fortelle at ingen er mer fornøyd med overgangen enn Adolphine Lukaku. Moren har spilt en instrumental rolle i oppveksten og karrieren til Romelu Lukaku.

– Hun er overlykkelig over overgangen. De har en enorm tro på Mourinho i familien, og det er ingen vonde følelser fordi Mourinho solgte Lukaku fra Chelsea. Det er ikke bare treneren, men også klubben, som velger å selge en spiller. (…) Hvis han (Lukaku) virkelig ville ta hevn på Mourinho, så hadde han signert for Chelsea. Lukaku har alltid sagt til meg at Mourinho er en av verdens beste trenere, og at han ville jobbe med han, sa Frans.

I den orginale saken hos Daily Mail kan du også få et godt innblikk i oppveksten til Romelu Lukaku – og hvordan han har blitt den spilleren han er i dag.