Derfor tok han frisparkene

Et signal fra sjefen om at Rashford får tillit igjen mot Anderlecht?

Manchester United endret frisparktaker i 2-0-seieren mot Chelsea, og det var stortalentet Marcus Rashford som fikk ansvaret.

Unggutten har liten erfaring med å være dødballtaker for førstelaget, og dermed var trekket også noe overraskende for de fleste.

Selv om det ikke nødvendigvis bar frukter i den kampen, har United-sjef José Mourinho nå forklart at det er han som står bak beslutningen. Han fortalte også hvorfor.

– Han er en fyr vi kan stole på, sier Mourinho til MUTV ifølge Mirror, på spørsmål om hvorfor Rashford ble valgt til å både skyte og slå ballen inn ved dødballer på Chelseas halvdel.

Slår med kraft

Det handler ikke nødvendigvis om at unggutten er mer til å stole på en andre spillere på alle punkter. Det

TIL Å STOLE PÅ: Marcus Rashford (t.v.) fikk sjansen til å ta dødballer mot Cheksea av José Mourinho, fremfor spillere som Paul Pogba.

Mourinho snakker om, er at han stoler på at Rashford stort sett alltid treffer rent på ball.

– Han er alltid spent, han er alltid rask, og man kan alltid stole på at han vil få et godt tilslag på ballen, sier han, og utdyper:

– Ballen går alltid raskt med ham. Med en del av de andre går ballen til riktig sted, men saktere. Selv om man da vinner hodeduellen, kan det være vanskelig å score. Så i dette øyeblikk er Marcus en av gutta vi stoler på, sier Mourinho.

Han håper nå at han kan utvikle denne ferdigheten ytterligere i årene fremover.

– Fordi han er så ung, kan han fortsette å utvikle denne delen av spillet hver dag. Han er alltid sammen med en av assistenttrenerne på treningsfeltet for å utvikle frisparkfoten sin, sier Mourinho.

Tredje færrest i ligaen

UTNYTTES DÅRLIG: United har spillere som Fellaini og Zlatan i boksen, men er blant lagene som scorer minst på dødball.

United har scoret i alt 9 mål etter dødball denne sesongen, derav tre straffer og ett frispark som har gått rett i mål. Det er tredje minst dersom man sammenligner med de andre lagene. Best er West Bromwich, som har bøttet inn 19 fra faste situasjoner.

Med Uniteds tyngde i boks, med blant andre Fellaini, Zlatan og Pogba, bør dette være bedre. Med 10 mål ekstra på dødball, slik West Bromwoch har, kunne United nok fort befunnet seg både en og to plasser høyere på tabellen.

Hvem mener du bør ta frispark? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.