– Derfor har ikke «Micky» startet

José Mourinho forklarer hvorfor han ennå ikke har benyttet Henrikh Mkhitaryan i sin startellever.

Under 2. del av torsdagens pressekonferanse, den som først gjøres tilgjengelig for offentligheten sent på kveld, ble United-manageren ledet inn på Mkhitaryan-sporet.

Det stilles store forventninger til den 26 år armeneren som ble hentet fra Borussia Dortmund med merkelappen «Bundesligas beste spiller i 2015/16», men både mot Leicester i Community Shield og mot Bournemouth i ligapremieren ble han avspist med ytterst beskjedne innbytterroller.

Nøkkelordet i Mourinhos forklaring på dette lød: «valgmuligheter». Deretter gikk han inn på bakgrunnen for beslutningen om å utelate Mkhitaryan:

– I forberedelsene til Leicester-kampen følte jeg at vi hadde behov for Jesse Lingards fart, mens jeg mente at Mata ville kunne beskytte oss mot Bournemouths høye press. Ved å sikte seg inn mot rommet bak presslinjen deres kunne han bli veldig nyttig for oss.

– Laget kommer først

mour– Foran begge kampene bestemte jeg meg for å bruke Rooney i spann med Zlatan, og derved utelate Micky (Henrikh Mkhitaryan). Når enkelte managere kjøper spillere, føler de at de må forsvare kjøpene ved å benytte dem hele tiden. Slik er ikke jeg. Laget kommer først, og det jeg mener er best for laget kommer foran meg.

– Jeg mente at Lingard og Mata var de beste alternativene i de to nevnte kampene. De er tilpasset realitetene i Premier League, så da tok jeg min beslutning ut ifra det.

– Jeg sier det igjen og igjen, at Mkhitaryan er en super fotballspiller. Han vil gi oss mye glede utover i sesongen.