– Derfor ble Marcus utelatt

«Big Sam» forklarer hvorfor han valgte å droppe Marcus Rashford.

Under mandagens pressekonferanse på St. George’s Park, der Sam Allardyce blant annet bekreftet at han vil beholde Wayne Rooney som landslagskaptein, hadde samme mann også noen forklarende ord om utelatelsen av Marcus Rashford fra England-troppen:

– Jeg tror det vil bli av uvurderlig betydning for oss å gi ham internasjonal erfaring på U21-nivå. Jeg tror også at om han spiller fast for Manchester United, om han slår seg inn på laget der, så vil han utvilsomt komme med i troppen min.


– Siden han bare kom inn som innbytter mot Hull City, og uansett hvor bra han spilte, så vil verdien av det som trolig blir en hel kamp for Gareth (Southgate, Englands U21-sjef) være av uvurderlig betydning for ham – og senere for oss, fortsatte Allardyce.

– La ham ha det gøy med U21

– Joda, han gjorde et kolossalt inntrykk forrige sesong, men han er bare en ung mann;  la oss ikke legge for mye press på ham riktig ennå; la ham heller dra og ha det gøy med spill for U21. Så blir han forhåpentligvis en stjerne for dem, scorer mål og gir meg muligheten neste gang jeg skal ta ut en tropp, sa Allardyce til den fremmøtte pressen.

P.S1: Marcus Rashford har altså i den engelske U21-troppen som kommende tirsdag skal møte Norge til EM-kvalifiseringskamp i Colchester.

P.S2: I tillegg til Wayne Rooney, er også Luke Shaw og Chris Smalling med i den engelske landslagstroppen som møter Slovakia på førstkommende søndag. Du kan se troppen i sin helhet her.