U18: Uavgjort i miniderbyet

Paul McGuinness’ gutter fikk med seg ett poeng fra Platt Lane lørdag.

Lørdag var det duket for sesongens første miniderby da Manchester Uniteds U18-lag reiste til Platt Lane i håp om å ta tre poeng mot sin lyseblå byrival.

Før kampen var det forventet store utskiftninger som følge av midtukeoppgjøret mot Shakhtar Donetsk U19, men til slutt var det kun James Wilson som manglet i lørdagens oppgjør.

Manchester City scoret første omgangs eneste mål, og dermed stod det 1-0 til pause. Ifølge kilder på Twitter var det en dårlig omgang, noe som kanskje skyldtes det tette kampprogrammet. Selv om Mitchell kom seg rundt på venstrekanten et par ganger, slet United med å skape sjanser.

I andre omgang ble en livlig Mitchell, som for øvrig ble flyttet over høyrekanten, felt innenfor sekstenmeteren, hvorpå dommerne dømte straffe til bortelaget. Harrop hadde få problemer med å sende keeper feil vei, og dermed stod det 1-1 på Platt Lane.

Flere mål ble det ikke, og United fikk dermed med seg ett poeng, noe som ifølge flere kilder ble omtalt som et rettferdig resultat.

Manchester City 1-1 (1-0) Manchester United

09. min.: 1-0 Lema
88. min.: 1-1 Harrop (str.)

Uniteds lag: Joel Pereira, Callum Evans, Ben Barber, Ryan McConnell, Nick Ioannou, Sean Goss, Josh Harrop, Matthew Willock (Devonte Redmond 62′), Ashley Fletcher, Andreas Pereira (Scott McTominay 78′), Demetri Mitchell
Uben.innb..: Dean Henderson, Cameron Borthwick-Jackson

Citys lag: O’Brien, Maffeo, Oliver, T. Adarabioyo, Angelino, Smith-Brown, Intima, J. Byrne, Lema, Bryan Barker

Spillerstatistikk     Scoringer     Tabell     Kamper/res.

Forhåndsstoff:

Forrige ukes 3-1-tap mot et imponerende Aston Villa-lag avsluttet den seks kamper lange seiersrekken til Paul McGuinness’ lag. Det blir ingen enklere oppgave å reise til Platt Lane lørdag, spesielt ikke etter at flere nøkkelspillere forventes å miste oppgjøret etter å ha spilt ukens UEFA Youth League-kamp mot Shakhtar i Ukraina.

Forsvarsspillerne Nicholas Iouannou og Callum Evans, midtbanespillerne Sean Goss og Josh Harrop, samt spissen James Wilson, deltok alle i midtukens oppgjør, og forventes å miste kampen mot City. Dette gjør at yngre gutter som Cameron Borthwick-Jackson og Jordan Thompson får mulighet til å vise seg frem i forsvarsleddet, mens Devonte Redmond sannsynligvis får muligheten sammen med Ashley Fletcher på topp.

Fraværet av Goss og Harrop vil føre til omrokkeringer på midtbanen, og både Joe Riley, Scott McTominay, Ruairi Croskery og Marcus Rashford er kandidater til å spille sammen med Matthew Willock og Demetri Mitchell på midtbanen.

Lørdagens verter ligger i øyeblikket seks poeng bak sine røde byrivaler i serien, etter å ha tapt de siste tre kampene. Også Manchester City var i aksjon i midtuken, så det er mulig at de lyseblå blir nødt til å gjøre utskiftninger på laget. Om Brandon Barker og Ashley Smith-Brown spiller lørdag, er dette to spillere United må holde et ekstra øye med. Begge ble nylig innkalt til samling med det engelske U18-landslaget, og er blant de mest lovende spillerne i U18-serien. En annen begavet unggutt er Tosin Adarabioyo, som er broren til Fisayo Adarabioyo som var på prøvespill i United i sesongoppkjøringen.

Kampen sparkes i gang klokken 12.00 norsk tid, men vises angivelig ikke på MUTV. Dette fordi kanalen ikke har de nødvendige rettighetene til å vise alle bortekampene til U18-laget.