Denne mannen dømmer hatoppgjøret

Andre Marriner er kampleder når Manchester United gjester Anfield til helgen.

40-åringen står overfor sesongens femte oppdrag når han lørdag formiddag skal forsøke å holde ampre Liverpool- og Manchester United-spillere i tøylene.

Marriner dømte tilsvarende nordvest-derby tilbake i 2009 – en kamp som til slutt endte med 2-0-seier til Liverpool. Etter kampslutt fikk kamplederen smake Sir Alex Fergusons vrede. Skotten mente blant annet at utvisningen av Nemanja Vidic var feilaktig, samtidig som han var av den oppfattelsen at Jamie Carragher også burde fått marsjordre han – som bakerste mann – la Michael Owen i bakken.

Statistisk sett virker det imidlertid som om Birmingham-mannen kan være lykkebringende. Ja, i hvert fall har poengfangsten med Marriner som kampleder vært upåklagelig: Totalt har han fått ansvaret for å være kampleder i tolv United-kamper, og da har rødtrøyene karret til seg hele 33 av 36 mulige poeng.

Birmingham-mannen ble funnet god nok til å ta steget opp til Premier League i 2005, og har dømt fotball i Englands øverste divisjon siden. Marriner har forøvrig delt ut tolv gule kort fordelt på sesongens fire første arbeidsoppgaver.

Kilder: SoccerBase.com, PremierLeague.com.