– Denne kampen betyr mye for meg, familien min og vennene mine

Axel Tuanzebe om å møte Liverpool.

Lokale spillere vet gjerne enda litt mer enn resten hvor mye kampene mot erkerivalene betyr.

Axel Tuanzebe er i alle fall helt tydelig på hvor viktig dette er – og ikke bare for ham.

– Ah, det betyr mye. Det betyr mye for meg, for familien min og for vennene mine. Du vet, jeg får allerede meldinger nå der det står «sørg for at dere slår Liverpool», sier han i et intervju med ManUtd.com.

BETYR MYE: Omtrent så mye betyr det for en lokal gutt å slå Liverpool. (Skjermbilde: YouTube.com)

Tuanzebe har vokst opp i United-akademiet, og har allerede spilt en del ganger mot Liverpool i aldersbestemte klasser.

– Det har alltid vært en stor rivalisering. Jeg har vokst opp med at det har vært det, det har vært rivalisering når vi har spilt dem i de ulike akademialdersgruppene.

– En kan alltid huske tapene. Det er vanskeligere å huske seierne, for de blir ikke værende [i hukommelsen]. Når en vinner så vinner man, og er fornøyd [der og da], men tapene sitter i en stund.

Han trekker frem en U18-seier mot Liverpool som han selv ikke var med på – da United vant 3-2 mot Liverpool borte i FA Youth Cup-kvartfinalen i 2010/11, da fire spillere (inkludert Paul Pogba) ble utvist, mens Ravel Morrison spilte hovedrollen i Uniteds seier.

– Det var en stor kamp, en tøff kamp og det var brutalt. Det er en av de kampene jeg husker.

DRAMATISK KAMP: Liverpool ledet 2-0 på Anfield i FA Youth Cup 2010/11, men United snudde kampen og vant. Axel Tuanzebe glemmer ikke kampen så lett, selv om han ikke var involvert selv.

Tuanzebe er overbevist om at en seier mot Liverpool ville betydd mye på andre måter også.

– Det ville betydd mye for oss, og det ville betydd mye for fansen. Du vet, bare for å få selvtilliten opp, hvor en seier gir oss en snøballeffekt og momentum.

– Jeg tror det er hva vi trenger akkurat nå for å få oss tilbake på sporet, og for å få oss til å spille den fotballen vi vet vi kan spille.