Målfest ga tre poeng mot Bournemouth

United leverte både kvalitet og kvantitet foran mål mot «the Cherries».

Det var to lag med vidt forskjellige utgangspunkter som møttes på Old Trafford lørdag.

United kom til oppgjøret med «topp fire»-plass innenfor rekkevidde. Ole Gunnar Solskjærs menn kom til oppgjøret med en rekke på 15 ubeseirede kamper. De røde djevlene har spilt god fotball i det siste, og lagets forrige kamp endte med en særdeles dominant 3-0 seier borte mot Brighton.

Forventningene om tre poeng ble heller ikke lavere av at Bournemouth sto på motsatt banehalvdel. Eddie Howes menn hadde ikke vunnet en ligakamp siden 1. februar, og lå på nedrykksplass før kampen. «The Cherries» var nok derfor lystne på å snu den negative trenden med et resultat mot et formsterkt United.

Bournemouth tok ledelsen

De ti første minuttene bar derimot ikke preg av at de to lagene kjemper på hver sin ende av tabellen. Åpningsperioden ble formet av personlige feil og lavt balltempo.

Så åpnet sjanseslusene seg i begge ender.

Først fant Marcus Rashford lagkamerat Bruno Fernandes med en nydelig pasning fra sin posisjon på venstresiden. Portugiseren sendte ballen over Bournemouth-keeper Ramsdalen, men også over tverrliggeren.

Minutter senere kom svenske Victor Lindelöf til en mulighet alene med bortelagets målvakt, men United klarte ikke å utnytte denne muligheten heller.

Det skulle straffe seg.

Med 16 minutter på klokka mottok Junior Stanislas ved dødlinja i Uniteds boks. Engelskmannen dro en tunnel på Harry Maguire før han satte ballen i keeperhjørnet til David de Gea.

BORTELEDELSE: Junior Stanislas fant først luken mellom beina til Harry Maguire, før han fant åpningen mellom David de Gea og stolpen.

Dermed tok bortelaget en 1-0-ledelse på Old Trafford. Et småfarlig Rashford-frispark senere var det klart for drikkepause i Manchester, og United hadde nok håpet på et bedre utgangspunkt før kampens tre siste fjerdedeler.

United-trippel etter drikkepausen

Da var det godt at United hadde kvalitetsspillere i angrepsleddet.

Rashford fant Fernandes på kanten av 16-meteren. Portugiseren løftet blikket og spilte fri Mason Greenwood. 18-åringen viste på ny frem avslutteregenskapene og sendte i vei et knallhardt skudd Aaron Ramsdale ikke kunne gjøre noe med.

Dermed sto det 1-1 på drømmenes teater, uten at hjemmelaget sa seg ferdige av den grunn.

Etter klabb og babb etter en United-corner endte ballen i hånda til bortelagets Adam Smith, og Mike Dean blåste straffe.

Siden Bruno Fernandes ankom Manchester har han vært straffetaker for United, men denne gangen fikk Rashford muligheten fra elleve meter. Der gjorde 22-åringen ingen feil, og overlistet Aaron Ramsdale, og satte inn 2-1 for sitt lag.

RASHFORD SIKRET LEDELSEN: Marcus Rashford scoret Uniteds andre mål fra elleve meter.

Det resultatet så ut til å holde seg ut pause, men halvannet minutt inn i overtiden serverte Anthony Martial omgangens vakreste mål.

Franskmannen mottok ballen ute på venstrevingen, dro seg inn i banen, og bøyde et bananskudd helt opp i det lengste krysset.

Dermed kunne hjemmelaget ta med en komfortabel tomålsledelse inn til hvilen.

TONY MARTIAL SCORES AGAIN: Det ble ikke noe hat-trick denne gang for Martial, men målet var til gjengjeld vidunderlig vakkert.

Fartsfylt etter pause

Og de som trodde at kampen skulle bli mindre begivenhetsrik etter pause, tok skrekkelig feil.

Ole Gunnar Solskjær ga Eric Bailly tillit i midtforsvaret, og ivorianeren takket for tilliten ved å lage straffe etter en klønete hands.

Etter en lang VAR-sjekk, bekreftet Mike Dean sin avgjørelse. Dermed fikk Joshua King muligheten fra straffemerket, en mulighet han grep med begge hender.

Nordmannen med fortid i Uniteds akademi scoret 3-2 med en sikker straffe.

En kort stund så det også ut som at bortelaget hadde utliknet, men Danjuma ble avblåst for offside.

I stedet spilte United seg til målsjanser.

Mason Greenwood hadde allerede satt et fint mål, men var ikke ferdig av den grunn. 18-åringen fikk en ball på høyresiden av Nemanja Matic. Stortalentet dro seg fra fra motstanderbacken, før han pisket ballen i motsatt kryss, denne gangen med høyre fot.

Dermed hadde United igjen en tomålsledelse.

GREENWOOD-DOBBEL: Mason Greenwood er i storform, og leverte to fine mål mot Bournemouth.

Tangerte Solskjærs åpningskamp

Men heller ikke dette var nok for de røde djevlene.

Da Anthony Martial skaffet et frispark på  like utenfor sekstenmeteren, luktet det krutt på Old Trafford. Paul Pogba og Bruno Fernandes stilte seg opp ved ballen, og sistnevnte fikk prøve lykken.

Med en knallhard kule i keeperhjørnet sendte portugiseren sitt lag opp i en 5-2-ledelse, og serverte United-supporterne et nytt vakkert mål.

FERNANDES-FRISPARK: Uniteds nummer 18 fikk æren av å avslutte målfesten med et frisparkmål.

Og mer nettsus skulle det bli.

Marcus Rashford ekspederte et Wan-Bissaka-innlegg i nettet. Dessverre for hjemmelaget så linjemannen en hårfin offside, som VAR-bussen sa seg enig i.

Deretter fulgte en periode der begge lag gjorde mange bytter, og balltempoet falt noe på Old Trafford.

Likevel kunne det blitt mange flere mål i Manchester. Luke Shaw og Odion Ighalo fikk gode muligheter til å score, uten at det ga utslag i målprotokollen. Både Fred og Paul Pogba testet Ramsdale fra distanse, men sisteskansen hang med på forsøkene.

Dermed endte det med en målrik 5-2-seier til United. Dette er første gang Solskjærs menn har scoret fem mål i en ligakamp siden nordmannens første kamp i sjefsstolen, da hans disipler slo Cardiff 5-1 i desember 2018.