– Den ene som virkelig imponerte

Her er vår spillerbørs etter kampen mot Rochdale.

– United vinner vel sjansestatistikken med 9-2, men misbruker sjanser og skaper sånn sett trøbbel for seg selv. Er heller ikke spesielt gode, og reddes til slutt av straffesparkkonkurransen mot League One-laget.

Sergio Romero – 6,0
Hadde egentlig ikke mye å gjøre, men ble overlistet en gang og ble reddet av Aaron Wan-Bissaka på Rochdales andre sjanse i kampen. Bra nok i straffekonkurransen.

Aaron Wan-Bissaka – 5
Virker ufokusert i starten mot League One-laget. Flere pasningsfeil. Spilte seg noe opp utover, og skal også ha for en vanvttig redning på egen målstrek i 2. omgang. før han blir lurt totalt før utlikningen, noe som hos meg trekker ham ned til en 5er.

Axel Tuanzebe – 7
Lite å gjøre, men bunnsolid både i dueller og langs bakken. Kapteinen styrket sine aksjer. Den ene som kan gå av banen sikker på at han faktisk imponerte, selv om motstanden kun var Rochdale.

Phil Jones – 5,5 (ut mot Williams 46)
Ikke like overbevisende som Tuanzebe, men tross alt helt grei jobb mot et Rochdale som ikke skapte noe. Så ut til å slite med noe underveis i omgangen, og gikk ut ved pause – men bidro altså til at bortelaget ikke hadde skapt noe i det hele tatt. Det må med.

Marcos Rojo – 5,5
Så lysten på å vise seg frem på venstrebacken. En stor sjanse, en heading rett på keeper, en annen mulighet headet utenfor og et par skudd. Hissig på grøten, men viste seg i alle fall tydelig frem de første 45 sammenliknet med flere andre. Faktisk mer komfortabel med ham som back før pause enn som stopper etter hvilen.

Fred – 5
Et par fine pasninger, et par virkelig dårlige pasninger og slet egentlig litt med å vinne midtbanekampen. Mot Rochdale. I alle fall før pause. Scoret i straffekonkurransen.

Paul Pogba – 4,5
Må trekkes for å misbruke «alle sjansers mor» på Greenwoods pasning før pause, og var tydelig rusten i pasningsspillet og litt for het på grøten andre ganger. Etter pause forsvant han i altfor store perioder, men fikk i alle fall en «gjennomkjøring».

Andreas Pereira – 4,5
Et bra innlegg på Rojos sjanse, men slet ellers med å utgjøre en forskjell de første 45 i en svak omgang. Kom hakket mer med etter pause, men ble ikke så mye ut av det. Scoret i straffekonkurransen.

Jesse Lingard – 3,5 (ut mot Mata 85)
Et lite raid med ball etter 42 minutter. En heading over på et Aaron Wan-Bissaka-innlegg rett før pause og så fikk han også en målgivende, men helt usynlig og uten innflytelse på kampen de første 41 minuttene og totalt sett urovekkende svakt mot en slik motstander. Enten helt utilpass i rollen eller helt ut av form – eller en kombinasjon.

Tahith Chong – 3,5 (ut for James 60)
Forsøkte, men mislyktes så godt som hver gang. Nok en misbrukt sjanse for 19-åringen. Virker nesten som om han vil for mye.

Mason Greenwood – 6,5
Ny scoring, to kamper fra start og to mål. Skulle også hatt en målgivende da han serverte Paul Pogba det som skulle vært scoring og kom til en del avslutninger. Resten av spillet ikke alltid like bra, men med mål og det som skulle vært en nydelig målgivende så ble jobben til en stor grad gjort. Scoret også i straffekonkurransen.

Brandon Williams – 5,5 (inn for Jones 46)
Villig med offensivt, men så ut til å være litt preget av debuten – siden det var noen feil vi ikke nødvendigvis ser på U23-nivået. Burde kanskje også ikke vært i duell i feltet før 1-1, men et helt ok frisk pust i debuten.

Daniel James – 6,0 (inn for Chong 60)
Satte fart flere ganger, et par gode overganger hvor han var sentral, kom til noen innlegg, noen ok, noen mindre gode, men sørget i alle fall for at noe skjedde innimellom. Det kunne ikke sies om alle de offensive spillerne i denne.

Juan Mata spilte for kort tid til å få karakter, men scoret i straffekonkurransen.