– Den ene duellen vi vant

Her er vår spillebørs etter 3-1-tapet mot Liverpool.

Denne gangen var det Supporterklubbens Dag Langerød som trillet børskarakterer.

David de Gea – 6,5
Sjanseløs på målene, det første alene med Mane og de to siste via henholdsvis Young og Bailly slik at de skiftet retning og lurte seg inn. God ellers, meget trygg på alle langskuddene som Liverpool fyrte av. Med tanke på Allisons tabbe vant han sånn sett klart duellen om å være beste keeper. Dessverre var akkurat det én av få dueller United vant i kampen.

Matteo Darmian – 4,5
Den mest usynlige i backrekka, da Lindelöf og Bailly tok mer for seg og det meste av Uniteds forsøk foregikk på motsatt side. Ren back da United skiftet formasjon etter pause, men fortsatt usynlig.

Eric Bailly – 6,5
Kastet innpå da Smalling skadet seg på oppvarmingen. En soleklar bom, da han ble for offensiv i presset og lurt, men stort sett solid i sin del av duellspillet – kombinert med noen veldig fine detaljer med ball. Må også tas med, positivt, at han gjorde dette på kort varsel. 3-1 gikk via ham og i mål.

Victor Lindelöf – 5,5
Tapte duell før en halvsjanse mot på corner, og ga bort ballen så det ble en sjanse mot. Sånn sett en rufsete og svak start. Spilte seg imidlertid opp den siste timen.

Diogo Dalot – 4,5 (ut for Fellaini i pausen)
Usynlig første halvtimen, hakket mer med da hjemmelaget roet seg ned utover, men likevel svak totalt sett i en omgang United fikk kjørt seg.

Ashley Young – 4,5
Ett helt minuspoeng for 1-0-målet, da han lot Mane stikke gjennom. Ellers mest defensiv jobbing, en vanskelig oppgave. En siste liten-takling som reddet oss etter pause.

Nemanja Matic – 4,5
Variabel minus. Slet veldig i starten da hjemmelaget kjørte på med stor intensitet, men ganske god da det presset avtok og United fikk ha litt ball. Så ganske usynlig etter hvilen da United la om formasjon.

Ander Herrera – 5 (ut for Martial 79)
Den beste på midtbanen. Litt annerledes kamp for spanjolen. Ikke den terrieren vi ofte har sett, men veldig viktig i overgangsspillet da United brøt 16-20 meter fra eget mål. Flink da til å skaffe United litt pauser. Rundlurt av Mane før 2-1-målet.

Marcus Rashford – 4,5
Forsøkte å utfordre Clyne og Liverpool-spillerne noen ganger fra sin venstre kantrolle, men lyktes sjelden under vanskelige rammevilkår, selv om det var 2-3 positive involveringer totalt sett. Det var likevel altfor lite over 90 minutter. Også bittelitt tam i duellspillet.

Jesse Lingard – 5 (ut for Mata 85)
Skal ha massiv ros for målet. Startet angrepet, var med videre og avsluttet så etter Allisons tabbe. Veldig viktig og bra, ett poeng rett opp for den, selv om han ikke var god i resten av omgangen. Hadde faktisk noen muligheter etter pause, i rom, til å skape noe, men uten å klare det.

Romelu Lukaku – 4
Vanskelig kamp da United manglet angrepsspill og Liverpool dominerte så stort. Også assist til 1-1-målet, da han la inn før Allison tabbet seg ut og Lingard scoret. Ellers dessverre i lomma til Van Dijk over hele banen. Ikke god, men synes det er vanskelig å vurdere bunnkarakter når rammebetingelsene ble som de ble.

Marouane Fellaini – 4,5 (inn for Dalot 46)
Fikk 45 minutter for Dalot. Ryddet opp i eget felt flere ganger, og var kanskje bare et presis Rashford-innlegg fra å score, men noen stygge feilpasninger dro klart ned i de 45 minuttene han fikk.

Anthony Martial (inn 79 for Herrera) og Juan Mata (inn 85 for Lingard) spilte for kort tid til å få karakter.