– Den beste kandidaten

Paddy Crerand er fornøyd med at David Moyes har tatt over spakene etter Sir Alex, og ønsker en gammel velkommen til Old Trafford.

Mandag var David Moyes’ første offisielle arbeidsdag som United-manager. Også som Everton-manager måtte Moyes leve under et konstant press fra omgivelser og media, men det vil allikevel være et steg opp også på disse områdene når han skal styre den mestvinnende klubben i engelsk fotball.

Tidligere United-spiller og nå MUTV-ekspert Paddy Crerand tror Moyes vil takle presset som følger United-jobben, og mener det ikke fantes noen bedre kandidat til å ta over etter Sir Alex Ferguson.

– David hadde press på seg hver dag i Everton på grunn av støtten og forventningene rundt klubben, sier Crerand til ManUtd.com. – De har ikke like mye penger som Manchester United, men han er klar. Han var i Preston, Everton og nå United, og det er press i alle jobber i fotballen, uavhengig av hvilken klubb man er i.

– Den største gleden i fotball er å vinne kamper. Det er høydepunktet, og det er derfor David har tatt jobben. Han har kommet til en mye større klubb, og det er ingen der ute som ikke kunne tenke seg å være manager for Manchester United. Sir Alex har etterlatt klubben med spillere av glimrende standard.

– Naturligvis er forventningene høyere i Untied enn de er noe annet sted, og det er en jobb under høyt press å ta over etter Sir Alex – en mann hvis statistikk Moyes må forsøke å slå. Jeg tror ikke det finnes en bedre kandidat. Det beste er at Sir Alex var med å bestemme at Moyes skulle ansettes.

Ønsker en gammel venn velkommen

David Moyes offentliggjorde mandag også hvem han tar med seg i staben til Old Trafford. Steve Round får jobben som assisterende manager, Chris Woods overtar jobben som keepertrener, mens Jimmy Lumsden blir ny førstelagstrener.

Paddy Crerand har kjent Lumsden i mange år, og ser frem til å samarbeide med sin landsmann og venn.

– Jeg har kjent Jimmy Lumsden i lang tid. Jeg kjenner han svært godt, og han er en flott, liten type. Han kommer til å fortsette den skotske tradisjonen også, så vi kommer i hvert fall til å forstå hva vi snakker om, vi kommer til å forstå hverandre.

– Han har vært med David helt siden tiden i Preston North End, så Dave har tydeligis full tillit til ham, og du kan forstå hvorfor han har tatt ham med seg, avslutter Crerand.

Ny trio på plass (f.v.): Steve Round, David Moyes og Jimmy Lumsden.
Ny trio på plass (f.v.): Steve Round, David Moyes og Jimmy Lumsden.