Delte meninger om kjøpefesten

– Et kupp, skriver Henry Winter om Falcao, men alle engelske kommentatorer er ikke like positive.

Her er noen av kommentarene om United etter kjøpet av Radamel Falcao.

The Times, Oliver Kay:

For en forskjell ett år kan gjøre. For 12 måneder siden ble de siste timene av overgangsvinduet en flau affære for Manchester United. Sene forsøk på å hente Fabio Contreao og Ander Herrera gikk i vasken, og Marouane Fellaini ble eneste sommerkjøp. Denne gangen har det imidlertid vært en spennende jakt hele veien, og Luke Shaw, Herrera, Marcos Rojo, Angel Di Maria, Daley Blind og Radamel Falcao ble hentet. (…)

Det er den mest ekstragavante pengebruken i fotballens historie, og den respresenterer to fenomen. En, at Glazer-eierne omsider har forstått at det ikke var mulig å investere så lite som de har gjort i United. Det andre, som ikke er like hyggelig, er at United nå har måttet bruke de pengene Sir Alex Ferguson tidligere har omtalt som «Kamikaze». I løpet av 12 måneder har United nå brukt mer enn 200 millioner pund. (…) Det vil nok ta litt tid før noen på Old Trafford tør å anklage Chelsea, City, PSG eller andre nyrike klubber for å skape inflasjon på overgangsmarkedet.

Innad på Old Trafford den siste uka har man snakket om at en topp 4-plassering vil rettferdiggjøre utgiftene, og ja, det er essensielt at United kommer tilbake i Europas største klubbturnering, og ja, sjansene til å klare det har økt med hver av kjøpene som er gjort. Likevel så burde et utlegg på 200 millioner pund ha dekket over alle svakheter, både på kort og lang sikt. Det har det ikke gjort.

The Guardian, Jamie Jackson:

Kjøpene vitner om lite tro på Uniteds ungdomsavdeling. (…)

Ryan Giggs ga i sin midlertidige managerrolle uttrykk for at det var unggutter som var klare til å ta steget opp, da James Wilson og Tom Lawrence startet mot Hull, og Michael Keane var på benken. Van Gaal slapp imidlertid Lawrence til Leicester, og har fastslått at Wilson ikke er klar for førstelagsfotball. (…) Han er kjent for å gi unggutter sjansen (…) så avgjørelsen hans handler ikke om at han er uvillig til å satse på unggutter. Det handler om at de nåværende unggutta ikke er gode nok.

Daily Mail, Martin Samuel

Falcao og Di Maria-kjøpene viser at United panikkjøper for latterlige summer.

United betaler latterlig mye penger, betaler ville lønninger og det noen ganger for spillere som kanskje ikke kommer til å bidra så mye mer enn i noen måneder. Juan Mata er for eksempel en som nå er usikker på laget, med en rekke spisser rundt seg.

Ungdomssatsingen er heller ikke prioritert, lenger, og United leter nå på markedet etter spillere som allerede er ferdigutviklet. Når spillerne ikke er gode nok så forandrer ikke det betalingsviljen, som med Luke Shaw. (…) Det virker som den desperate frykten for å misykkes ligger bak, og selv om United forsøker å stoppe nedturen så er det måten det gjøres på som ikke henger på greip. (…) Lånet av Falcao er nok et tegn på at arven etter Sir Alex Ferguson er lagt til side. Kanskje for godt.

Daily Telegraph, Henry Winter:

Falcao-kjøpet er forståelig på alle mulige måter.

Falcao er like god på volley som Mark Hughes. Han kan sprinte mot mål som Thierry Henry, og ta hælspark som Eric Cantona og er like sikker fra straffemerket som Mario Balotelli. Han scorer fantastisk mål, som hans kolleksjon med brassemål viser, og er også en fantastisk målscorer, noe snittet i Porto, Atletico Madrid og Monavo viser. Han har alt som skal til for å skinne i Premier League.

Nei, med mindre Robin van Persies kne faktisk skaper mer problemer, så trenger ikke United flere spisser. Likevel er det et kupp, noe som skaper stor spenning. Han vil forbedre United og gir en god følelse rundt hele klubben.