Slik spilte de utlånte

OPPDATERT SØNDAG 22.45: Barmby med debutmål, Bébé ordnet uavgjort, mens Anderson debuterte.

United er ikke i aksjon denne helgen, men det betyr ikke at ikke andre er det. Noen utlånssoldater har allerede vært i aksjon, mens andre ble benket, eller spiller først søndag kveld eller ettermiddag.

Saken er oppdatert med et nytt resultat søndagen, og i tillegg har vi sett på hva Football League Paper skriver om de England-baserte United-utlånte i rapportene fra lørdagen.

Lørdag 25. januar

Blackburn Rovers 1-1 Derby County

Derby County så en stund ut til å tape mot Blackburn på Ewood Park, men Patrick Bamford ordnet opp med en pen utligning. Bamford er utlånt fra Chelsea, som vi jo alle vet at sender sine beste spillere til andre klubber. Men det er en annen utlånt spiller vi bryr oss mest om, og Michael Keane var dessverre på benken hele kampen mot Blackburn. Mange mener at Keane ble hentet inn for å spille sammen med kaptein Richard Keogh i midtforsvaret, men Jake Buxton er i sin livs form, og har blitt umulig å sette ut for manager McClaren.

Det gjenstår å se hvor lenge Keane vil være i Derby om han ikke får plass i midtforsvaret der, for han viste i Leicester i fjor at han kan gjøre en god jobb i en god klubb. Også i denne kampen fikk Derbys midtforsvar skryt i Football League Paper, og det blir med andre ord ikke lettere.

Ipswich Town 2-0 Reading

Ipswich Town v Watford - Sky Bet Championship
FAST: Tunnicliffe spilte nye 90 minutter (pluss overtid) for Ipswich mot Reading.

Reading vant nylig 7-1 mot Bolton, og kom med selvtillit inn i dette oppgjøret, men to mål i andreomgang gjorde at Ipswich tok alle tre poengene på Portman Road.

Ryan Tunnicliffe spilte hele kampen for hjemmelaget, ikke uventet. Ofte har Tunnicliffe spilt litt ute på kanten (om enn ikke i noen tradisjonell vingrolle, akkurat), men i denne kampen spilte han mer sentralt. Kunne etter rapportene fått en straffe mot seg etter en noe vill takling der han ikke traff verken mann eller ball, men det at han ikke traff noen som helst talte tydeligvis til hans fordel.

Football League Paper gir han karakteren 6, og skriver at han var bedre etter pause, og at han var en større trussel i den siste tredjedelen da.

Wigan Athletic 2-1 Crystal Palace

Nick Powell startet på benken for den regjerende cupmesteren i dette FA-cupoppgjøret, og skal ikke ha vært helt 100% ifølge lokalpressen, men på stillingen 1-1 fant manager Uwe Rösler ut at det var på tide å få inn Powell. Riktignok scoret han ikke, og hadde heller ikke noen målgivende, men siden vinnermålet kom få minutter etter at han kom innpå, så kan vi i det minste tenke oss at byttet hadde en positiv effekt!

Wigan var heldige som ikke fikk et straffespark imot i sluttminuttene. Powell fikk karakteren 6 av Football League Paper for innhoppet

Hartlepool United 2-0 York City

Jack Barmby har gått på lån til Hartlepool United, og debuten hjemme på Victoria Park gikk aldeles strålende for 19-åringen. Nick Barmbys sønn fikk omtrent et kvarter for Pools, og det var nok. Stillingen var 0-0 da Barmby kom på, ved kampslutt stod det 2-0, og United-spissen scoret det siste målet selv rett før slutt.  Her er en Hartlepool-journalist om målet:

Hartlepool har nå en grei avstand nedover mot nedrykksstreken, men noen kamp om opprykk ser ikke spesielt sannsynlig ut heller. Men en vet jo aldri om Barmby fortsetter å imponere… Uansett en hyggelig seniordebut for denne lånesoldaten!

Football League Paper gir Barmby kun en sekser, men det har kanskje litt med lengden på innhoppet å gjøre. Fokuset i saken er ellers på United-unggutten, og de kan fortelle at pappa Nick var på kampen. Pools-manager Colin Cooper fortalte ellers at de var glade for å ha ham i klubben, og at de var fornøyd med at han ønsket å ha ballen, og at han var produktiv.

Mirandes 0-1 Real Zaragoza

Zaragoza kjemper om opprykk, og tok en viktig borteseier mot Mirandes, men Ángelo Henríquez ble sittende på benken hele kampen.

Søndag 26. januar

Vitesse 1-1 NEC Nijmegen

Marnick Vermijl spilte hele kampen for NEC Nijmegen da de kom tilbake og klarte uavgjort 1-1 på bortebane mot Vitesse i en kamp de var forventet å tape. Vitesse er med tittelkampen, mens Vermijls Nijmegen ligger helt på sisteplass. Men dette var et positivt resultat.

Sporting Braga 1-1 Paços de Ferreira

Paços de Ferreira ligger fortsatt bunn sist i Portugal, men fikk med seg et verdifullt poeng borte mot Braga søndag kveld. Målet var signert ingen ringere enn United-utlånte Bébé som dermed gjorde sitt andre mål for klubben. Utlikningen kom i det 72. minutt. Laget står med ti poeng på 16 kamper, men er kun to poeng fra å være over streken.

Fiorentina 3-3 Genoa

Med «88 Andow» på ryggen debuterte Anderson i lilla for Fiorentina mot Genoa. Brasilianeren erstattet Alberto Aquilani som hadde alle tre målene for hjemmelaget i Firenze. Det ble imidlertid ingen drømmedebut for Anderson ettersom Genoa utliknet ett minutt etter at leiesoldaten hadde entret banen. 25-åringen spilte et kvarter uten å markere seg nevneverdig.

Carlisle United, der Tom Lawrence spiller, er ikke i aksjon denne helgen.