sadiqumar030922

Debutanten reddet poeng for Real Sociedad mot Atlético Madrid

Det er tid for å se på hvordan Europa League-motstanderne våre har gjort det denne helga, siden gruppespillet starter på torsdag.

Denne gangen selvsagt med hovedfokus på Uniteds motstander, nemlig Real Sociedad.

Real Sociedad 1-1 Atlético Madrid

Real Sociedad har hatt en grei start på årets La Liga-sesong. De har vunnet bortekampene mot Cádiz og Elche, og det er i hjemmekampene de ikke har klart å vinne – men så har jo de kampene også vært vesentlig tøffere.

De tapte i første hjemmekamp mot Barcelona, men lørdag ble det 1-1 og poeng mot Atlético Madrid, noe som må sies å være et ganske respektabelt resultat.

Det var Diego Simeones menn som startet best, for allerede i det femte minutt tok de ledelsen da Álvaro Morata satte ballen i mål etter litt klabb og babb på et hjørnespark. De hadde også ballen i mål enda en gang i førsteomgangen, men det ble annullert på grunn av en hands.

Real Sociedad solgte Alexander Isak til Newcastle mot slutten av overgangsvinduet, men de har hentet tilbake Alexander Sørloth på lån, og på deadline day ble høyreiste Umar Sadiq hentet inn til klubben fra Almería. I denne kampen spilte Sørloth fra start, men han ble erstattet av Sadiq i pausen, og det var den nigerianske landslagsspilleren som skulle vise seg å redde poeng her.

I det 55. minutt slo Momo Cho inn fra venstre mot bakerste stolpe, og der var debutanten Sadiq, og han stanget ballen inn i målet bak Jan Oblak.

Med et kvarter igjen av kampen chippet Sadiq også ballen lekkert inn i mål, men målet ble annullert for offside, og jubelen stilnet raskt. Likevel er det nok en spiller med selvtillit som kommer til Old Trafford.

Se høydepunkter fra kampen her.

Real Sociedad: Álex Remiro; Andoni Gorsabel (Álex Sola, 83.), Igor Zubeldia (Aritz Elustondo, 71.), Robin Le Normand, Aihen Muñoz, Brais Mendez, Martin Zubimendi, Mikel Merino, David Silva (Takefusa Kubo, 71.), Alexander Sørloth (Umar Sadiq, 46.), Momo Cho (Ander Barrenetxea, 71.).
Ubenyttede innbyttere: Andoni Zubiaurre, Jon Pacheco, Urko González, Asier Illarramendi, Benat Turrientes, Robert Navarro, Jon Karrikaburu.

KLARTE POENG MOT SIMEONE: Real Sociedad-hovedtrener Imanol Alguacil.

Sheriff Tiraspol og Omonia Nicosia vant

Mens Real Sociedad spilte uavgjort, så vant de to andre Europa League-motstanderne våre på lørdag.

Sheriff Tiraspol vant 2-0 borte mot Dacia Buiucani etter ett mål i hver omgang. Rasheed Ibrahim Akanbi sendte Stjepan Tomas’ lag i føringen med et straffespark i det 27. minutt, før innlånte Mouhamed Diop doblet ledelsen tidlig i andreomgangen.

De har i skrivende stund en luke på fem poeng ned til lag nummer to i den moldovske toppdivisjonen etter å ha spilt seks kamper, men den luken blir uansett redusert i løpet av søndagen.

Omonia Nicosia tapte skuffende i serieåpningen, men slo tilbake med en 3-2-seier hjemme mot gode AEK Larnaca.

Roman Bezus og Bruno ga Omonia ledelsen 2-0 før bortelaget hentet det opp igjen, før vinnermålet for Henning Bergs gamleklubb kom i det 86. minutt fra Fotis Papoulis.