Debutant på listen og ny mann på topp

De siste fem kampene har vært preget av høye topper og dype daler, men opp fra dalene har noen spillere stukket seg frem. En ny spiller troner øverst på Formtoppen, og en annen viser ansiktet på listen for første gang.

«Formtoppen» er en liste der vi med jevne mellomrom rangerer United-spillerne etter deres prestasjoner i de fem siste kampene.

Vurderingene gjøres av fem uavhengige «dommere» som gir hver spiller poeng i hver kamp. Poengsystemet skiller seg ut fra en ordinær spillerbørs ved at vi isolerer spillerens prestasjon og fjerner resultatet fra vurderingene, i tillegg til at også statistikk legges inn i regnestykket. Totalscoren er et gjennomsnitt av poengene som er gitt og går fra 0 til 100.

For at en spiller skal være kvalifisert for listen med en totalscore må han ha vært involvert i minst tre av de fem kampene i perioden, og minst én av dem må være kamp nummer fire eller fem – altså de to siste som er spilt.

Listen oppdateres én gang i uken.

Totalscore: 68.5
Forrige måling: 2. plass

Etter flere kamper hvor servitøren har vartet opp med en meny ethvert tapasbord verdig, befinner han seg øverst på Formtoppen. Solide prestasjoner mot Norwich i ligaen og Wolverhampton i FA-cupen er med på å trekke opp karakteren.

Spanjolen troner øverst på Formtoppen denne uken, og er den eneste spilleren på listen som ikke har sin utgangsposisjon i forsvarsleddet.

Det er bare andre gang 31-åringen er å finne på listen, forrige gang var så sent som i forrige uke, da han havnet på andreplass.

Totalscore: 67.6
Forrige måling: 4. plass

For ellevte gang sniker den nye supporteryndlingen seg inn på listen. Det er flere ganger enn noen annen spiller. Marcus Rashford og Scott McTominay deler andreplassen og har begge vært inne på listen åtte ganger.

Tre ganger har Manchester United holdt nullen denne perioden – mot Norwich, Wolverhampton og Tranmere – noe som nok er grunnen til at forsvarsspillerne scorer så høyt som de gjør.

Den taklingssterke backen hadde en score på over 70 poeng i de to første kampene denne perioden. Tross tap mot Burnley var det Wan-Bissaka som scoret høyest fra det oppgjøret med 64.3, over 20 mer enn Anthony Martial. Franskmannen endte på 41.5.

Totalscore: 67.1
Forrige måling: 9. plass

Bare 0.5 poeng skiller svensken og Wan-bissaka. Victor Lindelöf må se seg slått av høyrebacken på Formtoppen, men kan skryte av å ha gjort et mye større hopp fra forrige periode enn sin forsvarskollega.

Der Wan-Bissaka har gått opp to plasseringer, har Lindelöf hoppet opp hele seks. Etter forrige måling hadde Lindelöf en totalscore på 58.1, nå er den på 67.1 – ni poeng høyere.

25-åringen er inne på topp fem for første gang siden triumfene mot Tottenham og Manchester City tidlig i desember.

Totalscore: 66.3
Forrige måling: 1. plass

«His head’s f***ing massive!» har United-fansen sunget om Harry Maguire siden han kom til klubben.

Han er beryktet for sine ferdigheter i lufta, men det var med en ordentlig druser av et skudd fra utsiden av boksen at Maguire skulle score sitt første mål for Manchester United. Han åpnet ballet mot Tranmere med praktscoringen sin, og etter det rant målene inn for Solskjærs utvalgte på Prenton Park.

Selv om han scoret den første av de vi håper blir mange nettkjenninger fremover, faller 26-åringen ned fra tronen og gir førsteplassen til Mata. Kapteinen var Uniteds beste spiller mot Tranmere med en totalscore på 79.3, men etter å ha scoret lavest i forsvarsrekka mot Liverpool (57.8), og nest lavest mot Burnley (54.5), ble Maguire sendt ned til fjerdeplassen.

Forrige måling var første gang 26-åringen var øverst på Formtoppen, men han er en av gjengangerne i denne kåringen.

Totalscore: 65.7
Forrige måling: Ikke kvalifisert

En som ikke er en gjenganger er Luke Shaw.

«Når så vi ham sist så god», var et spørsmål ansvarlig redaktør Dag Langerød stilte i børsen etter Tranmere-kampen.

Ifølge Formtoppen har vi ikke sett ham så god noen gang denne sesongen. Dette er nemlig første gang venstrebacken er inne på listen.

Med solide offensive bidrag mot Tranmere ble han banens nest beste, etter Maguire, og mot Liverpool var han den klart beste i forsvarsrekka.

Vi noterer oss med det at hele Solskjærs foretrukne backfirer har kommet inn på listen.

Periode: Norwich 4-0, Wolverhampton 1-0, Liverpool 0-2, Burnley 0-2, Tranmere 6-0.

Neste måling: Etter Manchester City (b) og Wolverhampton (h).