De Gea til finalen

David De Gea hjalp Spania til finalen i U21-EM. Dermed drøyer det noen dager til før han kommer med noen bekreftelse på hva fremtiden bringer.

David De Gea voktet i kveld buret da Spania møtte Hviterussland til semifinale i U21-EM i Viborg i Danmark. Spania var den store forhåndsfavoritten til å vinne turneringen, og har beholdt dette stempelet etter til tider imponerende spill i gruppespillet. Det skulle imidlertid ikke bli noen lett oppgave for De Gea og co. i kveldens kamp.

Hviterussland overrasket alle, og tok ledelsen ved Andrei Voronkov etter 38 minutter. Kryvbas-spilleren avsluttet på akrobatisk vis med ryggen mot mål etter at ballen falt ned i feltet, og David De Gea kunne bare stå og se på at ballen spratt inn i mål via stolpen. En stor prestasjon av Voronkov, og det er vanskelig å klandre den United-aktuelle keeperen for målet.

Spania var det dominerende laget gjennom kampen, men det skulle drøye helt til det 89. minutt før de endelig fikk ballen i nota, da Deportivos Adrian Lopez avsluttet et godt Spania-angrep. Kampen gikk dermed til ekstraomganger, og her scoret Lopez nok et mål helt på tampen av den første ekstraomgangen, før Jeffren satte spikeren i kista syv minutter før slutt.

Spania er nå klare for finalen i mesterskapet etter 3-1 i kveldens kamp. Der venter Sveits, som slo Tsjekkia etter ekstraomganger etter en scoring fra Admir Mehmedi etter 114 minutter. Finalen spilles i Aarhus lørdag klokken 20.45.

Spanias avansement betyr at det enda vil drøye noen dager før David De Gea røper hva fremtiden bringer, ettersom han tidligere har uttalt at han vil gjøre seg ferdig med mesterskapet før han forteller hvor han kommer til å spille fotball neste år.