Vi har hatt mange overraskende helter mot Liverpool. Her er noen av dem.

Det er ikke alltid de vi tror skal avgjøre som gjør det. Kanskje spesielt ikke mot Liverpool, der vi har fått mange overraskelser.

Her er en oversikt over noen overraskende helter for Manchester United i kamper mot Liverpool.

Beardsmores store kamp

Russell Beardsmore var verken en stor målscorer eller en virkelig stor spiller, og da United fikk besøk av Liverpool første nyttårsdag i 1989, hadde han aldri scoret for klubben.

Kanskje var nyttårsforsettet hans å score, eller kanskje var det noe annet, men han var i alle fall svært viktig da United kom tilbake fra 0-1 til å vinne 3-1 de siste 20 minuttene. Først hadde han en fantastisk målgivende til McClair, før han gjorde en viktig forarbeid til Hughes’ ledermål, før han til slutt selv la på til 3-1, som ble sluttresultatet.

SCOUSEBUSTER: Russell Beardsmore.

Pallisters dobbel

Gary Pallister var aldri like målfarlig som stopperkollega Steve Bruce.

Ja, faktisk scoret Bruce fire mål mer i 1990/91-sesongen enn Pallister gjorde i hele United-karrieren.

Bruce scoret tre mål mot Liverpool i løpet av United-karrieren, men spredte det litt utover, mens Pallister scoret to i samme kamp. United nærmet seg seriegullet, og en seier på Anfield ville bety utrolig mye da klubbene barket sammen 16. april 1997. I det 13. minutt stanget Pally vakkert inn 1-0 etter et presist hjørnespark fra David Beckham, men John Barnes utlignet noen minutter senere. Kort tid før pause måtte dermed Pallister slå til igjen, og igjen var det et hodestøt etter en Beckham-corner.

Andy Cole (som scoret to neste gang United besøkte Anfield etter dette) la senere på til 3-1 til United, noe som også ble sluttresultatet.

United vant ligaen.

PALLY MED TO: Gary Pallister, her etter å ha blitt tomålsscorer på Anfield.

Carragher som United-helt

Jamie Carragher ble en svært uventet United-helt da han ved to anledninger satte ballen i eget nett den 11. september 1999.

United reiste til Anfield som regjerende trippelmester, og det tok ikke mange minuttene før Carragher scoret sitt første selvmål for dagen.

I det 18. minutt doblet Andy Cole United-ledelsen. Liverpool reduserte, før Carragher slo tilbake med sitt andre mål for dagen, nok en gang i riktig mål (for oss). Bergers redusering ble derfor lite annet enn en parentes.

Carragher stjal showet på Anfield. For Manchester United.

He came from Uruguay…

…he made the scousers cry.

Denne sangen blir garantert sunget på Anfield søndag, og det til tross for at en vanskelig kan påstå at Forlán var noen stor suksess i United-trøya.

Men han avgjorde på Anfield med to mål, med ørlite hjelp fra Jerzy Dudek i Liverpool-buret, og blir derfor husket for alltid, slik Gary Neville sa til ham etter kampen at han kom til å bli.

Silvestre-dobbel!

Det ble nesten ti år på Mikaël Silvestre i United-trøya, og han var med på å vinne Champions League i 2008, men han var ofte en omdiskutert spiller blant supporterne. Kapabel til å være briljant, men også kapabel på sitt verste til å se ut som om han bare hadde en vag anelse om hva forsvarsspill var.

Han var uansett en tro tjener i mange år, og i september 2004 scoret han de målene han vil bli husket best for: Han scoret en dobbel mot Liverpool. Ett i hver omgang, og begge etter herlige dødballer fra Ryan Giggs. Mellom målene scoret John O’Shea selvmål (noe han på glimrende vis gjorde opp for noen år senere).

silvestreliverpool (650 x 358)
MÅL: Rio var høyt oppe etter Silvestre-mål.

Overtidsheltene

To år på rad, én gang fremfor Stretford End og én gang fremfor The Kop, avgjorde United mot Liverpool på overtid. Og ingen av gangene var det spillere vi egentlig forventet på scoringslisten som endte opp med å putte ballen i mål.

I januar 2006 kom målet nøyaktig da kampen gikk over i overtid, og alle husker vel hvordan Gary Neville feiret det målet! Hvis ikke:

Året etterpå hadde United igjen frispark ute på venstrekanten mot slutten, og Ronaldo slo den hardt inn, og innbytter O’Shea dukket opp på Reinas retur. Hvordan kan noen ikke like John O’Shea? Det ble i alle fall umulig etter dette. Unntatt for Liverpool-fans, selvsagt.

AVGJØRELSEN: Her har John O’Shea nettopp avgjort fremfor The Kop.

Berbashow

At Dimitar Berbatov skulle avgjøre var kanskje ikke  uventet. Selv om det er delte meninger om hans tid i United, så var jo alle klare over at han var en god spiller, og at han var kapabel til magi. Men det får jo være måte på.

2-0-målet hans var et drømmemål, etter at han selv hadde gitt United ledelsen, og da Liverpool mot slutten av kampen kom tilbake, så hadde han i sluttminuttene jammen et tredje mål på lager også. For en mann!

VINNERMÅLET: Dimitar Berbatov fullfører sitt hat-trick, og overgikk dermed mannen han her er i duell med. Carragher scoret nemlig bare to for United da lagene møtte hverandre i 1999. Ikke rart han ser fortvilet ut.

Hva nå?

Vi kunne sikkert nevnt andre også, så skriv gjerne forslag i kommentarfeltet.

Kanskje kommer det også nye navn på lista søndag. Det er selvsagt egentlig samme for oss som avgjør, så lenge noen avgjør i bortelagets favør, men det hadde jo vært ekstra gøy om det var nok en spiller vi ikke så for oss at ville gjøre det.

Denne saken ble også publisert på united.no i mars 2015. Det er gjort noen justeringer siden den gang.