De utlånte: Diallo avgjorde med kunstmål

Flere av Uniteds utlånte var i aksjon lørdag. Det inneholdt blant annet scoringer, nye nedturer og et heftig byderby.

Sunderland 2-1 Birmingham

Amad Diallo startet som vanlig ute på høyrekanten for Sunderland som tok i mot Birmingham, som startet med en annen utlånt United-spiller, Hannibal Mejbri, på benken.

Uniteds ivorianske angrepsspiller markerte seg og avgjorde kampen med en fantastisk scoring etter 75 minutter, hvor han blant annet driblet seg forbi Mejbri.

På børsen til Sunderland Echo blir Amad hyllet selv om han ikke spilte sin beste kamp frem til scoringen.

– Hadde en av sine svakeste kamper på en stund, helt til det øyeblikket han absolutt ikke var svak. Et strålende mål, fantastisk fotarbeid og en utsøkt avslutning. For en spiller!

Diallo blir med det belønnet med karakteren 8 hos lokalavisen.

Etter kampen var United-spilleren også het i sosiale medier. David Jones, som er en deleier av klubben, men også jobber i Sky Sports tok til sosiale medier for å hylle Diallo.

– For en sesong denne gutten har hatt!

Amad har nå notert seg for 12 mål og 2 målgivende på 33 kamper i Championship.

Mejbri kom inn fra benken etter 72 minutter, men gjorde seg ikke spesielt bemerket og fikk heller ikke noe børsnotat fra Birmingham Mail.

Se Diallos mål under:

Dorking 3-2 Altrincham

Maxi Oyedele fortsetter å levere for Altrincham på nivå fem og noterte seg for ny scoring og sitt fjerde ligamål for klubben. Utnyttet en defensiv feil og satte ballen sikkert i mål alene med keeper og doblet ledelsen for Altrincham etter 8 minutter.

Det holdt likevel ikke inn og Dorking kom tilbake i kampen og snudde til 3-2.

Joe Hugill spilte 64 minutter før han ble byttet ut, mens Sonny Aljofree ikke var å finne i troppen.

Sparta Praha 3-3 Slavia Praha

Lørdag kveld var det duket for hovedstadsoppgjør i toppen av den tsjekkiske serien. De to beste lagene i serien i Sparta Praha og Slavia Praha møttes til en forrykende fotballkamp.

Matej Kovar vartet opp med flere gode redninger tidlig i kampen i tillegg til en fantastisk beinparade på stillingen 2-2 med under ti minutter igjen av kampen.

Keeperen kunne ikke gjøre noe med de tre scoringene og uten skuddstopperens prestasjoner i buret kunne resultatet sett ganske annerledes ut.

Hibernian 1-0 Hearts

Will Fish fikk kritikk av sin manager etter at han lagde et klønete straffespark i sluttminuttene i 2-1-tapet mot Dundee United forrige helg.

Likevel var 20-åringen å finne i startoppstillingen da Hibs slo tilbake tok en knallsterk seier med 1-0 hjemme mot Hearts.

Selv om laget ble presset gjennom store deler av kampen klarte de å holde unna og Fish var en viktig bidragsyter til det.

I Edinburgh News blir Will Fish belønnet med børskarakteren 7 for sin prestasjon med følgeteksten:

– Stødig prestasjon. Fremgang fra de to forrige prestasjonene.

Millwall 2-0 Preston

Alvaro Fernandez startet bortekampen mot Millwall på benken og kom inn etter 67 minutter på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Like etter gikk Millwall opp til 2-0, uten at Fernandez kan lastes for scoringen.

Av Lancs Live fikk den unge spanjolen karakteren 6 for sitt innhopp og prestasjonen ble beskrevet på følgende måte:

– Var livlig langs venstresiden da han kom inn og ga McNamara en annen utfordring enn tidligere i kampen. Var nest sist på Delaps enorme sjanse etter å ha jaget opp en løs ball.

Resultatet gjør at Preston med fire kamper igjen av sesongen ligger poenget bak play-off, på en 8. plass. Med en god innspurt kan Fernandez få sjansen til å hjelpe Preston til Premier League.

QPR 0-3 Coventry

Den grusomme våren til QPR vil ingen ende ta og London-laget gikk på en ny stygg smell med 0-3 hjemme mot play-off-jagende Coventry.

Ethan Laird startet kampen på benken og fikk 18 minutter som innbytter da han kom inn på stillingen 0-1. QPR jaktet utlikning, men fikk i stedet to mål i mot på to minutter helt på tampen av kampen.

Etter kun én seier etter årsskiftet har QPR gått fra å være et lag som før jul var med å kjempe om play-off til å være i alvorlig fare for å rykke ned. Har kun ett poeng å gå på ned til Reading på den siste plassen under streken og om ikke formen snur raskt lukter det nedrykk for Laird og QPR.

Oxford United 0-1 Bolton Wanderers

Shola Shoretire har etter en svært lovende start på låneoppholdet slitt mer de siste ukene og har måtte finne seg i å starte kamper på benken.

Borte mot Oxford United startet unggutten på benken og fikk de siste 12 minuttene som innbytter. Bolton tok en ny seier og klatret opp på 5. plass og er med det absolutt med i kampen om play-off-spill med fem kamper igjen av den ordinære sesongen.

Forest Green 1-5 Barnsley

Forest Green gikk på et nytt tap og kommer til å rykke ned til nivå fire. Med fire kamper igjen av sesongen har laget med Duncan Ferguson som manager 14 poeng opp til sikker plass.

Charlie Savage har de siste kampene startet som en av to spisser for Fergusons lag, men mot Barnsley ble det enda et tungt tap med hele 1-5. Savage fikk 58 minutter før han ble tatt av på stillingen 0-4.

Newport County 2-0 Hartlepool

Newport County har vært et av vårens store formlag i League Two og har klatret bort fra nedrykksumpen og opp på 17. plass.

Charlie McNeill spilte 74 minutter, men gikk av banen uten scoring.

Annet:

Di’Shon Bernard kom inn fra benken to minutter på overtid da Portsmouth spilte 1-1 borte mot Shrewsbury. Laget fra sør-England ligger på 9. plass med fire kamper igjen å spille og har seks poeng opp til Peterborough på 6. plass.

Ethan Galbraith ble sittende på benken hele kampen for Salford som tapte 1-0 hjemme mot Colchester og tapte terreng i kampen om play-off.

Ondrej Mastny har mistet plassen mellom stengene for Portadown som kjemper for å unngå nedrykk fra den øverste divisjonen i Nord-Irland. Lørdag ble det seier 3-1 mot Carrick Rangers.