– Hadde fått mer støtte hvis han hadde spilt i Spania

David de Gea ble satt på benken for tredje kamp på rad for Spania.

Mandag fikk Kepa Arrizabalaga fornyet tillit av Luis Enrique, mens Uniteds sisteskanse ser ut til å ha mistet plassen sin på det spanske landslaget for øyeblikket.

De Gea har ikke levert på samme nivå på landslaget som han har gjort hos United de siste årene, og i VM-sluttspillet i fjor gjorde han flere tabber, som fikk folk til å spekulere i om han var riktig mann til å vokte buret til Spania.

Kombinert med en svak sesongavslutning i England også, ble De Gea vraket til oppgjøret mot Færøyene på fredag.

Noen lurte på om det kanskje var for å hvile De Gea til et langt tøffere oppgjør mot Sverige, men det var det altså ikke og De Gea ble sittende på benken igjen.

Tidligere på dagen snakket Uniteds keepertrener og De Gea sin nære venn, Emilio Alvarez, til Marca om De Gea sin status i Spania. Han mener at De Gea sine mange år i United kan ha svekket hans anseelse hos spanjolene.

GODE VENNER: David de Gea og Emilio Alvarez er også veldig gode venner utenfor banen.

– Hvis De Gea hadde spilt for en spansk klubb, så er jeg sikker på at han hadde fått mer støtte i visse situasjoner, mener Alvarez.

– Vi som kjenner han vil at han skal bli dømt etter hvordan han er som spiller, også er det opp til han selv å vise hva slags person han er.

Keepertreneren ble også spurt om hva han tenkte da hans elev ble vraket til kampen mot Færøyene.

– Ingenting overrasker meg i fotball. Man må bare respektere trenerens avgjørelse, sier Emilio Alvarez.

Spania vant forøvrig 3-0 mot et Sverige som ikke hadde med Victor Lindelöf på laget.