De Gea på Årets PL-lag

Uniteds spanske sprellemann er av sine kolleger kåret til årets keeper i Premier League.

United-keeperen er av mange regnet som verdens beste målvakt, og det kan vel knapt kalles en overraskelse at hans kolleger i Premier League har stemt ham frem som den beste målvakten i engelsk liga.

Det er fjerde år på rad – og femte gang totalt, at den fenomenale spanjolen har gått til topps i denne avstemningen.

David De Gea er for øvrig den eneste United-spilleren på Årets lag, stemt frem av spillerforeningen PFA.

Les også: Henderson på Årets League One-lag

City-dominans

Kanskje ikke så overraskende det heller, domineres laget av ligavinner Manchester City, som har hele fem spillere blant de elleve utvalgte.

Foruten City er det kun Tottenham som har mer enn én spiller på laget. Uniteds motstander i FA-cupens semifinale har fått med tre spillere på Årets lag, én i hver lagdel foran vanevinneren helt bakerst.

Nominert til Årets spiller

De Gea kan også stikke av med tittelen Årets spiller, stemt frem av kollegene i Premier League. Her kan imidlertid Uniteds sisteskanse få knalltøff motstand til tross for en strålende sesong.

Mohamed Salah og Kevin De Bruyne er forhåndsfavorittene, mens Harry Kane, Leroy Sane og David Silva utgjør resten av de seks nominerte.

United med godt tak på keeperplassen

Kåringen av Årets lag har foregått siden 1973/74-sesongen. Siden den gang har i alt fem United-keepere opplevd å bli innlemmet.

Førstemann, som utrolig nok ble kåret kun én gang, var Peter Schmeichel i 1992/93. Han ble senere etterfulgt av Fabien Barthez i 2000/01 og Tim Howard i 2003/04. Siden, med Edwin van der Sar og David Gea, har United virkelig overtatt hegemoniet. Mens den nederlandske burvokteren sikret seg prisen ved tre ulike anledninger, i 2006/07, 2008/09 og 2010/11, har hans spanske etterfølger altså har tatt seg av utmerkelsen hele fem ganger siden Van der Sar la hanskene på hyllen i 2011.

Årets PFA-lag:

Keeper:
David de Gea – Manchester United

Forsvar:
Kyle Walker – Manchester City
Nicolás Otamendi – Manchester City
Jan Vertonghen – Tottenham
Marcos Alonso – Chelsea

Midtbane:
David Silva – Manchester City
Kevin De Bruyne – Manchester City
Christian Eriksen – Tottenham

Angrep:
Mohamed Salah – Liverpool
Harry Kane – Tottenham
Sergio Agüero – Manchester City