De Gea holdt nullen

KARAKTERBOK: Det ble en svært rolig kveld for David de Gea i Luxemburg da han erstattet legendariske Iker Casillas som førstekeeper.

LUXEMBURG – SPANIA 0-4David de Gea

EM-kvalifiseringskamp i Luxemburg
27. min: 0-1 David Silva, 42. min: 0-2 Paco Alacer, 69. min: 0-3 Diego Costa, 87. min: 0-4 Bernat

United-spiller: David de Gea, Spania

terning3

terning5
terning5

Får plusspoeng for: Holdt på konsentrasjonen i 90 minutter og løste de få situasjonene han måtte løse godt.

Får minus for: Vanskelig å finne noe.

terning3

Verdt å merke seg: De Gea har holdt nullen i to av tre kamper for Spania.

terning5

Selve kampen:

Et revansjelystent Spania gikk rett i strupen på Luxemburg, og i løpet av de første 20 minuttene hadde Diego Costa flere gode muligheter. Det var imidlertid David Silva som sendte bortelaget i ledelsen da han banket ballen i krysset fra 16 meter med yttersiden av foten etter 26 minutter. Før pause la Paco Alacer på til 2-0 i en førsteomgang som forventet ble dominert av Spania. I andre omgang fortsatte presset og etter 69 minutter fikk Diego Costa omsider målet sitt da han scoret fra kloss hold.

“Det er i overkant norsk å kalle De Gea for ung, men han har vist en fin utvikling og er på vei fram. ”

Petter Veland til Aftenposten.

Hva nå:

Spørsmålet alle stiller seg er hvem som står neste landskamp mot Hvitrussland 15. november. Det avhenger selvfølgelig av hvordan De Gea og Casillas gjør det for sine respektive klubber, men mange mener nå at United-keeperen bør overta. En avstemning i Marca viste at 80 prosent av leserne ønsker De Gea, mens La Liga-ekspert Petter Veland sa følgende til Aftenposten før kampen mot Luxemburg:

– Nå synes jeg det er på tide at De Gea skal få sjansen. Vicente del Bosque har tviholdt på tanken at Iker Casillas skal stå i mål så lenge han spiller på klubblaget, men når De Gea viser at han er i god form, kombinert med å gi signaler om en ny kurs etter VM-fadesen, bør Iker Casillas vrakes.

– Det er i overkant norsk å kalle De Gea for ung, men han har vist en fin utvikling og er på vei fram. Jeg føler det nå er riktig tidspunkt å gi ham sjansen.

Forestillingen mot Luxemburg kan i alle fall ikke ha skadet De Geas sjanser.