David Gill takker av

OPPDATERT Trekker seg fra stillingen som Uniteds administrerende direktør, med effekt fra 30. juni.

Det er ManUtd.com som slipper meldingen om 55-åringens overraskende avgang.

Nåværende viseadministrerende direktør, Ed Woodward, vil overta ansvaret etter Gill, som satt som styremedlem i klubben i seks år før han ble ble administrerende direktør i september 2003.

Årsaken til at Gill nå trekker seg, er trolig det faktum at han i oktober ble utnevnt til viseformann i FA, og siden har blitt nominert som forbundets kandidat til det kommende valget i UEFAs eksekutivkommite.

Uansett kommer ikke Gill til å forlate United. Han vil forsatt sitte i klubbstyret.

I en kommentar til egen avgang, sier David Gill blant annet følgende til Uniteds hjemmeside:

– Det har vært et stort privilegium å få tjene Manchester United gjennom 16 vidunderlige år, hvorav de siste ti som administrerende direktør. Jeg har jobbet sammen med tidenes største fotballmanager og vært del av det jeg anser som den beste klubben i verdens beste idrett.

– Det har vært en vanskelig beslutning, for jeg elsker denne klubben, og – som det står på supporterbanneret, den er «mer enn en religion». Jeg har fått være med på noen utrolige høydepunkter, som Trippeltriumfen i 1999, og Premier League- og Champions League-triumfene i 2008. Men også skuffelser, som da vi mistet tittelen ved siste spark på ballen forrige sesong. Samtidig er det slikt som gjør denne klubben og denne idretten så fengslende.

– Nå, etter ti år som leder, mener jeg det er passende å overlate stafettpinnen til noen med nye og ferske idéer.

Sir Alex Ferguson:

– Jeg har vært i United i mer enn 26 år, og i 23 av disse har sjefen min vært en av bare to menn: Martin Edwards, mannen som hentet meg hit, og David Gill. Jeg har likt å samarbeide med dem begge.

– David har vært en strålende administrerende direktør. Selvsagt har vi hatt en million diskusjoner, men jeg har alltid hatt glede av dem fordi jeg vet at David har to glimrende kvaliteter: Han er ærlig, og han setter bestandig Manchester United først. Med ham blir uenighet aldri personlig. Han ønsker kun det beste for United, enten det gjelder spillerne, treningsbanen eller de ansatte.

– At han nå gir seg er et stort tap for meg. Likevel, at han fortsetter i Styret sier meg at han har en ektefølt grunn til å trekke seg, fordi han synes at tiden nå er inne for klubben til å komme seg videre. Dersom jeg hadde klart å finne en måte å overtale ham til å bli sittende, ville ingenting ha gledet meg mer. Men han har tatt sin beslutning, og det respekterer jeg ham for.

Her kan du lese hele saken slik den fremstår på ManUtd.com.