David Gill fikk utmerkelse av dronningen

David Gill har fått en høyt anerkjent utmerkelse fra dronningen av England!

Manchester Uniteds tidligere administrerende direktør, David Gill, har fått utmerkelsen CBE av dronning Elisabeth. 

Hva betyr «CBE» spør du?

Vel, den britiske imperieordenen (The Most Excellent Order of the British Empire som det så ydmykt heter på engelsk (forkortet DBE)) er en ridderorden i Storbriannia og hvert år, på bursdagen sin, kan dronningen dele ut nye «medlemskap».

CBE er forkortelsen for tittelen kommandør (Commander på engelsk), og er den tredje høyeste utmerkelsen man kan få innenfor denne ordenen. 

Årlig kan det deles ut fire CBE-medlemskap på bakgrunn av sportslige prestasjoner på og utenfor banen. Nå har altså David Gill fått et.

Det deles også ut medlemskap for andre ting, som humanitært arbeid, frivillighet, økonomi, vitenskap, kultur og flere kategorier med egne kvoter for antall utmerkelser i løpet av ett år. 

I ti år var Gill administrerende direktør for Manchester United, før han i 2013 tok følge med Sir Alex Ferguson og forlot klubben. 

Siden da har han vært nestleder i FIFA under Sepp Blatter, som han forøvrig var svært kritisk til. Han har også vært nestleder i FA.

IKKE ALLE RIDDERE BRUKER RUSTNING: Sir Alex Ferguson ble slått til ridder av DBE-ordenen i 1999, etter å ha triumfert i ligaen, FA Cupen og Champions League.

Sir Alex Ferguson har også fått slike utmerkelser av dronning Elisabeth. I 1985 fikk han offiser-tittelen OBE (officer på engelsk). Ti år senere fikk han CBE-utmerkelsen som Gill nå har fått.

Etter trippel-sesongen i 1999 fikk Ferguson riddertittelen KBE (knight commander) og kunne kalle seg selv Sir Alex Ferguson.