Fulham spolerte Uniteds gjensynsfest

Vi følger kampen hjemmekampen mot Fulham her.

Tirsdag kom øyeblikket vi hadde ventet på i 14 måneder. Endelig kunne United ta imot 10 000 hjemmesupportere, etter over ett år med coronapandemiens herjinger.

På motsatt banehalvdel sto et nedrykksklart Fulham, som attpåtil ikke hadde vunnet på sine foregående åtte kamper.

Da kaptein Bruno Fernandes ledet sitt lag ut på Old Trafford-matten, virket det dermed å være duket for en festdag for alle med røde hjerter på Drømmenes Teater.

Gutter
TILBAKE: Bruno Fernandes fikk æren av å lede United ut på Old Trafford foran 10 000 supportere kledd i rødt, gult og grønt.

Cavani med drømmemål

Men de oppmøtte måtte vente på kalasfotballen. Bortelaget sto godt på Englands beste gressmatte, der de nektet United å komme til mer enn et par småpene kombinasjoner.

I stedet var det de gulkledde som skapte kveldens størst halvfarlighet, da Leipzig-eide Ademola Lookman dro med seg ballen inne i boksen. Heldigvis klarte ikke den fotrappe engelskmannen å finne noen i Uniteds straffefelt og det hele endte med at Luke Shaw kunne klarere.

Paul Pogba kom til avslutning like etter, men franskmannen klarte ikke å heade Aaron Wan-Bissakas innlegg i mål.

Pogz
RAGET HØYEST: Men det ble ikke nettkjenning denne gangen for Paul Pogba.

Det skulle heller ikke gå lenge før Edinson Cavani gjorde seg bemerket foran nyforelskede United-fans. Uruguayaneren gikk i bakken etter en innleggssituasjon, før han protesterte mot dommer Lee Mason. Fløytepiperen, som for øvrig dømte sin siste Premier League-kamp som hoveddommer, valgte derimot å holde blåseinstrumentet fra munnen.

Superveteran Cavani virket å konkludere med at man ikke har mer moro enn det man skaper selv. Minutter senere leverte nemlig 34-åringen en scoring som virkelig var anledningen verdig.

Areola

David de Gea fant Fernandes på midtbanen. Tirsdagens United-kaptein hadde øyne i nakken og så dermed Cavani lure seg bak Fulham-forsvaret, før han flikket uruguayaneren gjennom. Den hårfagre storscoreren tittet opp, så Alphonse Areola på halvdistanse og løftet like så godt ballen over Fulham-keeperen fra drøye 30 meter, foran 10 000 nyforelskede United-supportere.

Cavani kan klage over at kåringen av årets mål allerede er avgjort, men uruguayaneren kan nok i alle fall smykke seg med sesongens høyeste jubelbrøl på Old Trafford.

EC (1)
KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Old Trafford-publikummet likte nok det de så av Edinson Cavani tirsdag kveld.

Holdt til pause

Gjestene prøvde å svare med en kontring få øyeblikk senere, men Fernandes trådde til med en kapteinsjobb, stoppet overgangen og ble med det førstemann til å tegne seg i dommerens bok.

Midtbanevirtuosen kunne også blitt andremann på måltavla like etter, men portugiseren ble for ubesluttsom etter Scott McTominays gjenlegg.

bruno (1)
BRUNO BLID: Uniteds kaptein hadde flere smil på lur, selv om det «bare» ble én målgivende pasning i første omgang.

De påfølgende minuttene bød United på flere fine pasningskombinasjoner, uten at det ble noe særlig mer ut av det enn som så. Fulham holdt også på å rote United inn i farligheter, men Cavani klarte ikke å utnytte Tosin Adarabiayos klønete involvering.

Mer farlig ble det i stedet andre veien, da Lookman fant unge Fabio Carvalho på vei mot David de Gea. Fulham-kanten om seg unna Victor Lindelöf, men klarte ikke å overliste Uniteds spanske sisteskanse, som reddet greit.

McT
MIDTBANEGENERAL: Scott McTominay nektet Fulham-spillerne innpass i United-boksen.

Ikke mange minuttene før pause gikk det et nytt sus gjennom Old Trafford-publikummet, da Fernandes fikk god treff fra distanse, men avslutningen ble dessverre ikke utfordrende nok for Areola.

Scott McTominay kommer etter alt å dømme til å spille midtstopper for Skottland under sommerens EM og på overtiden av den første omgangen på Old Trafford viste han hvorfor. De gulkledde londonerne yppet seg i et forsøk på å utlikne, men Uniteds engelskfødte skotte headet kontant unna både én og to ganger.

Høytpressende United

Etter en pauseprat fra Ole Gunnar Solskjær kom United-spillerne ut igjen på gresset med både høyt press og høy intensitet.

Nevnte McTominay gjenvant ballen, før han la ut på et sterkt soloraid mot Fulham-forsvaret. Til slutt så Mario Lemina ingen annen utvei enn å felle Uniteds midtbanegeneral og fikk dermed både det gule kortet og frispark imot i farlig posisjon.

Bruno Fernandes skrittet opp og fyrte av, men ballen snek seg akkurat utenfor stolpen til høyre for Fulham-burvokter Areola.

Dødball
FUS I ALT: Bruno Fernandes tok flere av Uniteds dødballer tirsdag.

Mason Greenwood spilte seg etter hvert til en farlig posisjon, men den målkåte unggutten klarte ikke å få avsluttet. 19-åringen fikk også tilsynelatende en god mulighet like etter, som følge av en Fernandes-dødball, men assistentdommeren veivet med linjeflagget.

Fulham var heller ikke helt tannløse og fikk en dobbelmulighet til å utlikne, men verken Lookman eller Ivan Cavaleiro klarte å heade forbi David de Gea.

Fulham spolerte festen

United-trykket vedvarte og Marcus Rashford, som kom inn fra benken, skaffet hjemmelaget et frispark i det som så ut til å være en god innleggsposisjon på venstresiden.

Igjen sto kaptein Fernandes klar og igjen skjøt 26-åringen. Avslutningen gikk rett på Areola, men skuddet var så hardt at franskmannen ikke kunne gjøre annet enn å bokse unna. Portugiseren prøvde seg igjen fra distanse like etter, men heller ikke denne gangen ble det nettsus.

Bruno (2)
FRUSTRERT KAPTEIN: Smil ble til fortvilelse for Bruno Fernandes ettersom den andre omgangen skred frem.

Da forsøkte Uniteds nummer 18 seg som servitør i stedet, noe som holdt på å ende i ny jubel. Innlegget fra venstresiden var presist nok, men verken Luke Shaw eller Mason Greenwood klarte å få kontakt med ballen.

Sistnevnte fikk en ny stor mulighet få øyeblikk senere etter nydelig gjennomspill av Cavani, men heller ikke denne gangen fikk nettmaskene bak Areola kjørt seg.

Det skulle straffe seg for United. Få minutter senere kom gjestene fra hovedstaden nemlig på et sjeldent, men godt angrep. Bobby de Cordova-Reid fluktet ballen inn i feltet, der backkollega Joe Bryan headet ballen mot Uniteds mål.

FUL
SPOLERTE FESTEN: Fulham straffet United på Old Trafford.

David de Gea var bare centimeterne unna å gjøre en god beinparade i kjent De Gea-stil, men spanjolen var litt for sent ute.

United prøvde å finne et raskt svar, men verken innlegg fra Luke Shaw eller langskudd fra Bruno Fernandes endte med nettkjenning.

Solskjær slang innpå både Amad Diallo og Donny van de Beek, uten at det ga United-mål av den grunn. Dermed ble det en noe sur bismak for den norske treneren og resten av United i det som i det store og hele nok var en god opplevelse for de rødkledde.