Dalot-retur og mål fra Gomes og Chong i 3-0-seier mot Milan

United-ungdommene vant 3-0 mot AC Milan.

– Diogo trenger spilletid før han er klar igjen. Derfor spiller han, sa Solskjær til MUTV i forkant av fredagens U19-treningskamp mellom United og AC Milan.

Dalot fikk litt i overkant av 70 minutter på banen for United, og gjorde en helt grei opptreden. Ethan Laird på den andre backen utmerket seg mer for United, men en grei gjennomkjøring for portugiseren likevel. Han hadde ikke vært på banen siden tidlig oktober.

Angel Gomes og Tahith Chong startet også for United, og de to scoret 2-0 og 3-0 på slutten av kampen, etter at D’Mani Mellor tidligere hadde gitt United ledelsen.

Milan skapte sjansene

Dalot startet friskt, med en god gjenvinning på Milans banehalvdel, og han var generelt hyppig med fremover i åpningsfasen av kampen.

Avleveringene var så som så, og det var ikke Dalot som stod bak Uniteds første halvsjanser.

Den første virkelig store sjansen gikk til AC Milan, da Daniel Maldini (ja, sønn av Paolo) skjøt ballen i tverrliggeren. United var egentlig stort sett best, men Milan skapte sjansene, og Maldini fikk to flere sjanser i løpet av den første halvtimen – begge reddet på herlig vis av Matej Kovar.

STOPPET MALDINI: Matej Kovar.

United tok ledelsen

Diogo Dalot var kanskje mannen som stjal overskriftene før kampstart, men det var den andre backen som stod bak kampens første mål.

Ethan Laird fikk ballen på flott vis fra Angel Gomes, og Laird viste at han kan bidra produktivt også på venstrebacken. Han stoppet litt opp inne i Milan-feltet, før han skjøt fart og passerte Milan-backen. Innlegget hans havnet hos D’Mani Mellor, som var på helt riktig sted, og bare kunne sette ballen i mål.

Dermed stod det 1-0, og det var også stillingen til pause.

GA UNITED LEDELSEN: D’Mani Mellor.

United økte ledelsen

Andreomgangen ble nokså sjansefattig, og første gang det egentlig var nær scoring, var i det 71. minutt da D’Mani Mellor vant ballen i Milans boks, og kjempet seg til et skudd som gikk like utenfor.

I det 82. minutt ble United tilsynelatende snytt for et soleklart straffespark da han ble lagt i bakken innenfor straffefeltet. Han var på dette tidspunktet gått over til sin mer naturlige høyrebackrolle.

Laird hadde også den målgivende pasningen da United økte ledelsen, men det meste av æren her må gå til Angel Gomes, som med sitt skudd fra litt skrå vinkel muligens overrasket keeper litt. En kontant og god avslutning, som MUTV-kommentator Arthur Albiston mente var litt Solskjær-aktig.

På overtid fikk United straffen de ønsket tidligere, da Chong gikk i bakken, og nederlenderen satte straffesparket selv sikkert i mål.

U19: Manchester United 3-0 (1-0) AC Milan

Leigh Sports Village
Treningskamp

Mål: 1-0 D’Mani Mellor (33.), 2-0 Angel Gomes (87.), 3-0 Tahith Chong (str. 95.).

Manchester United: Matej Kovar – Diogo Dalot (Lukasz Bejger, 71.), Teden Mengi, Di’Shon Bernard, Ethan Laird – Ethan Galbraith, Arnau Puigmal (Mark Helm, 75.) – Tahith Chong, Angel Gomes (C), Aliou Traoré – D’Mani Mellor (Charlie McCann, 80.).
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Max Taylor, Ben Hockenhull, Harvey Neville.