Atalanta BC v AC Milan - Serie A

Dalot & co reddet Champions League-plassen i spennende Serie A-avslutning

Fem av våre utlånte har vært involvert i helga.

Atalanta 0-2 AC Milan

AC Milan ledet serien i mange måneder, men det er noen måneder siden det har vært snakk om noen ligatittel nå – alt har handlet om å redde Champions League-plassen neste sesong.

Søndag kveld kjempet tre lag – AC Milan, Juventus og Napoli – om to Champions League-plasser (seriemester Inter og Milan-motstanderen Atalanta var allerede kvalifisert).

Milan og Napoli trengte bare å vinne, mens Juventus måtte håpe på hjelp fra enten Atalanta eller Napoli-motstander Verona. Det var ventet at det mest sannsynlige var at hjelpen kom i Bergamo, siden Atalanta er en svært tøff motstander, men slik gikk det ikke. Hjelpen til Juventus kom heller i Napoli, der det ble 1-1 etter en utligning med 20 minutter igjen. Dermed ble det Napoli som havnet i Europa League igjen.

Med sin 2-0-seier (etter to Franck Kessie-straffespark) mot Atalanta endte faktisk AC Milan opp med å ta andreplassen.

Diogo Dalot kom inn i det 79. minutt da AC Milan fortsatt bare ledet 1-0, og gjorde seg ikke bort i sluttminuttene.

Club Brugge 1-2 Genk

Det belgiske ligasystemet kan være forvirrende, og her om dagen trodde vi at Club Brugge hadde satt seriegullet i fare etter å ha sluppet inn et mål på slutten – men det var visst ikke tilfelle likevel på grunn av det som etter det vi har skjønt handler om en avrunding oppover av Genks poeng da poengene ble halvert før sluttspillet (ja, vi er nesten like forvirret fortsatt, men stol på oss når vi sier at Club Brugge er ligamestere!).

Tahith Chong startet på benken i denne kampen, men kom innpå på stillingen 0-1, og han hadde en fin målgivende pasning da Club Brugge utlignet til 1-1. Men Genk er i vesentlig bedre form, og scoret et seiersmål på slutten.

Chong tilbrakte for øvrig første halvdel av sesongen i Werder Bremen, og de lå rundt midten av tabellen da Chong forlot dem, men det har gått betraktelig dårligere i ettertid – og lørdag ble nedrykket fra Bundesliga et faktum.

NEDRYKK OG LIGAMESTERSKAP: Det har vært en spesiell sesong for Tahith Chong.

Sevilla 1-0 Alavés

Det ble tap mot Sevilla i siste serierunde, men Alavés hadde allerede reddet plassen, så dermed var det ikke en veldig viktig kamp.

Facundo Pellistri startet for Alavés, og ut fra det vi har lest så virker det som om han gjorde en respektabel kamp.

Pellistri ble likevel byttet ut i det 67. minutt av kampen, på stillingen 0-0, så det gikk bedre med Pellistri enn uten.

Alavés endte på 16. plass på La Liga-tabellen.

facundopellistri130321
STARTET: Facundo Pellistri.

West Ham United 3-0 Southampton

West Ham trengte bare poeng for å sikre Europa League-plassen, og det ordnet seg uten problemer for Jesse Lingard & co.

Lingard spilte hele kampen, men uten å notere seg for målpoeng denne gangen, men to mål av Pablo Fornals, og ett av Declan Rice (der han egentlig bare kunne løpe uforstyrret mot mål, pussig nok), sørget for tre poeng og sjetteplass for West Ham.

Til tross for mangelen på målpoeng skal Lingard ha spilt en bra kamp, og football.london belønner ham med karakteren på spillerbørsen.

Wolverhampton Wanderers v West Ham United - Premier League
VIKTIG: Jesse Lingard er en av de viktigste grunnene til at West Ham kommer til å spille i Europa League neste sesong – og faktisk ville de bare trengt tre poeng til for å ta fjerdeplassen fra Chelsea.

Atlanta United (2) 2-2 Memphis

Connor Stanley imponerte i hjemmedebuten i midtuka, men denne gangen ble det ikke noen målpoeng på ham.

Han startet kampen hjemme mot Memphis 901, og spilte frem til han ble byttet ut i det 74. minutt, umiddelbart etter at Memphis hadde snudd kampen til sin fordel. Stanley var ikke involvert i 1-0-målet.

På overtid utlignet Atlanta United 2 igjen, og kampen endte 2-2.

Andre:

• Dylan Levitt har gått glipp av både sesonginnspurten og cupfinalen med skade, og var heller ikke med i helgas tap. Heldigvis for Istra 1961 så tapte bunnrival Varazdin også, og dermed var det sistnevnte lag som rykket ned fra den kroatiske toppdivisjonen.
  • Andreas Pereira gikk glipp av Lazios sesongavslutning på grunn av gule kort. Lazio tapte 0-2 borte mot Sassuolo i det som for Lazio var en ganske betydningsløs kamp.