Dæhli scoret da U18 vant

Manchester United-juniorene slo Tottenham 4-3 lørdag formiddag.

Paul McGuinness’ gutter rotet bort ledelsen tre ganger i borteoppgjøret mot Tottenham, men målfesten endte til slutt med 4-3-seier.

Louis Rowley åpnet scoringsballet allerede etter seks minutter, men vertene sørget for balanse i regnskapet bare et kvarter senere. Etter 35 minutter var det Mats Møller Dæhli sin tur til å markere seg. Nordmannen, som spilte en glitrende kamp, sendte United opp i en 2-1-ledelse. Like før hadde Tottenham og United hatt hvert sitt skudd i treverket.

Dæhli kunne fort også ha blitt tomålsscorer, men på blank goal sendte nordmannen ballen over mål. Like etterpå skulle missen vise seg å bli kostbar, for i stedet for 3-1-ledelse, utliknet Tottenham til 2-2 rett før hvilen.

Manchester United-juniorene gikk rett i strupen på Tottenham etter sidebyttet, og Paul McGuinness sine gutter fikk lønn for strevet allerede tre minutter ut i den andre omgangen. Tottenham-spillerne protesterte høylytt på McNairs scoring, men dommeren mente unggutten lyktes i å lure offsidefellen – og godkjente dermed 3-2-scoringen.

United beholdt ledelsen frem til det 78. minutt, men da utliknet Tottenham for tredje gang i kampen. Etter 84. minutter skulle imidlertid avgjørelsen falle.

En oppofrende Ben Pearson, som måtte tåle flere smeller i løpet av oppgjøret, brukte sine siste krefter til å score kampens siste mål og sørge for at U18 tok sesongens første seier.

Sist kamp endte med 2-1-tap for Stoke

SPILLERNE TERMINLISTENTABELLEN

Manchester United U18: Pierluigi Gollini – Donald Love, Louis Rowley, Patrick McNair, Liam Grimshaw – Ben Pearson, James Weir, Joe Rothwell, Mats Møller Dæhli – Sam Byrne, James Wilson.

Kampen ble ikke vist på TV, men united.no kom med sporadiske oppdateringer fra oppgjøret.
__________________________________________________________________________

Tottenham – Manchester United U18

6. min: 0-1 – Louis Rowley sender United i ledelsen med et hodestøt!

15. min: Dæhli skaper trøbbel for Spurs-forsvaret, men avslutningen blir blokkert.

20. min: Dæhli igjen på farten. Denne gangen passer han videre til Pearson i scoringsposisjon, men Spurs-keeperen er raskt nede og redder.

21. min: 1-1 Spurs utlikner.

32. min: Et United-frispark smeller i tverliggeren!

34. min: Denne gangen er det Tottenham sin tur til å treffe treverket.

35. min: 1-2 – Dæhli sender United i ledelsen!

38. min: Wilson runder keeper, men treffer stolpen. Returen lander hos Dæhli, men nordmannen skyter over på blank goal!

45. min: 2-2 – Spurs utlikner.

PAUSE.

46. min: 2. omgang er i gang.

47. min: United er nære ved å ta ledelsen, men Wilsons skudd går via en Spurs-fot og utenfor.

48. min: 2-3 – United tar ledelsen ved McNair! Unggutten lurer offsidefellen og scorer. Høylytte protester fra Tottenham, men dommeren godkjenner målet.

79. min: 3-3 – Tottenham kommer tilbake for tredje gang i kampen.

84. min: 3-4 – United er tilbake i ledelsen etter scoring av Pearson.