Cupmester!

DE UTLÅNTE: Søndag kveld ble jubelkveld for Nani og hans Sporting Lisboa.

Hovedstadslaget møtte SC Braga til portugisisk cupfinale på Nasjonalstadion i Oeiras, og så lenge ut til å ryke på nederlag. Men etter utvisning, imponerende snuoperasjon, to sene mål og påfølgende straffekonkurranse, kunne lettede Sporting-spillere til slutt heve troféet som bevis på at de er vinnere av årets Taça de Portugal.

Som vi skjønner manglet det ikke på dramatikk. Det startet allerede etter et kvarters spill da Sportings Cédric forårsaket straffespark og måtte forlate banen med rødt kort. Fra sidelinjen fikk han deretter se Éder gi Braga ledelsen fra 11-meteren.
Da så Rafa Silva økte til 2-0 ti minutter senere, virket klubben fra nordvest å være på cruise mot sitt første – og eneste – cupmesterskap siden 1966.

Men til tross for undertall både i mannskap og målprotokoll, nektet Nani & co. å gi opp håpet. Seks minutter før ordinær tid var ute, dukket Slimani opp med en redningsbøye til 1-2, og så, to minutter på overtid, fulgte innbytter Montero opp med utlikningen.

10 mot 10

Ekstraomgangene forble målløse, men var slett ikke uten dramatikk de heller. Fem minutter før slutt ble også Braga redusert til ti da Mauro pådro seg sitt andre gule for kvelden, men uten at det fikk følger for resultatet etter 120 minutter.

– Ingen hadde tro på at vi ville klare det

Med vinnermedaljen rundt halsen, etter sin siste opptreden for Sporting,  var det en strålende fornøyd Nani som etter at den dramatiske cuptriumfen var et faktum, stilte opp for RTP:

nani
Nani – portugisisk cupmester.

– Seieren smaker så uendelig mye bedre når vi vinner på denne måten, sa han med et glis.

– Det er en fantastisk følelse. Det må ha vært strålende å være vitner til en kamp hvor vi ble liggende under med én mann praktisk talt fra start… Ingen trodde at vi ville klare det.

– Men vi er en godt sammensveiset gjeng som hele tiden hadde troen på at vi ville komme tilbake. Sånn er fotballen – i løpet av to minutter kan alt snus på hodet.