Manchester United U23 Training Session

Cuphelt i ekstraomgangene etter flott scoring: – Kan nå helt til topps

Det er ikke bare herrelaget, damelaget, U23-laget og U18-laget til United som har prestert veldig bra denne helgen – det har også mange av klubbens utlånte spillere.

Dylan Levitt er det beste eksempelet, etter at han oppnådde heltestatus med sin scoring i ekstraomgangene av den skotske cupen. Samtidig har flere plukket med seg bunnsolide tilbakemeldinger på spillerbørser rundt om.

Kilmarnock 1-2 (e.e.o.) Dundee United

Dylan Levitt ble den store helten da han sendte Dundee United videre til femte runde av den skotske cupen med sin scoring åtte minutter før slutten av ekstraomgangene under lørdagens møte med Kilmarnock.

Midtbanemannen kom seg unna sin oppasser med et godt vektet medtak, sendte en annen motspiller i pølsebua, før han til slutt overlistet Kilmarnocks burvokter med en avslutning i korthjørnet.

Det var den walisiske landslagsspillerens første mål på seniornivå og holdt til avansement for Dundee United, etter en kamp der Uniteds lånesoldat spilte samtlige 120 minutter.

21-åringen får ros fra flere hold etter kampen.

Levitts trener, Tam Courts, omtaler ham som en «kvalitetsspiller» og ser ingen grunn til at midtbanespilleren ikke kan utvikle seg til å bli skikkelig god.

– Han kan nå helt til topps. Når du er nært på ham, forstår du at han er en spiller med utrolige tekniske evner. Om fire eller fem år kan det hende vi husker tilbake og tenker at vi var veldige som fikk se en såpass begavet spiller i Dundee United, sier Courts ifølge The Courier.

Lokalavisen omtaler også Levitt i rosende ordelag.

– Det er umulig å snakke om denne kampen uten å fremheve Dylan Levitt. Hans løp og avslutning i ekstraomgangene var utsøkt, men kampen hans handlet om så mye mer enn bare målet, skriver The Courier-journalist Ewan Smith.

– Levitt er en rendyrket fotballspiller med vanvittige pasningsegenskaper. Han er bare 21, men spiller med modenheten til en erfaren veteran.

Watford 0-3 Norwich

Brandon Williams hadde også en god dag på jobben da han og lagkameratene i Norwich knuste opprykkskollegene i Watford med sifrene 3-0 borte på Vicarage Road.

Uniteds utlånte 21-åring ser ut til å ha gjort venstrebacken i Dean Smiths lag til sin og han leverte en ny god kamp da Norwich holdt nullen fredag.

Eksempelvis belønnes med en solid sekser på spillerbørsen til Norfolklive.

– Emmanuel Dennis skapte enkelte problemer for ham tidlig i kampen, men Williams hold stand på venstresiden. Han satte også inn en strålende takling på Kiko Femenia i første omgang.

Watford v Norwich City - Premier League
TØFF I TRYNET: Brandon Williams lar seg ikke pille på nesen selv om det er rutinert Moussa Sissoko som har en høne å plukke med unggutten.

Norwich klatrer ut av nedrykkssumpen og opp til en syttendeplass etter kampen, med ett poeng ned til Newcastle. Så skal det også sies at alle de tre lagene nederst på tabellen har spilt færre kamper enn kanarifuglene.

Bournemouth 0-1 Hull

Vi kunne fått en duell mellom to utlånte United-spillere i Championship denne helgen, men da Ethan Laird ikke rakk lørdagens kamp for Bournemouth på grunn av en skade, var det kanskje like greit at Di’Shon Bernard og Hull tok seieren.

Ryan Longman scoret kampens ene og avgjørende mål med et drøyt kvarter igjen å spille, mens Bernard og forsvarskollegene holdt tett bakover gjennom 90 minutter.

Vår mann i Hull har spilt det aller meste denne sesongen og leverte en ny god kamp lørdag, noe som også gjenspeiles på spillerbørsen til Hull Daily Mail.

– Et par nervøse øyeblikk mens City ble dratt hit og dit gjennom første omgang, men leverte en fantastisk prestasjon i andre omgang, skriver journalist Barry Cooper, som gir Bernard en nier.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
GOD IGJEN: Di’Shon Bernard har blitt en viktig mann for Hull.

Så skal det sies at skribent Cooper er uvanlig sjenerøs med sine karakterer og ikke deler ut lavere enn noen få syvere etter oppgjøret, uten at vi har tenkt å holde det mot Bernard.

Hull klatrer dermed nærmere midtsjiktet på tabellen, samtidig som de karrer seg lenger unna nedrykksstriden.

Bournemouth er på sin side inne i en skikkelig dårlig periode, med bare to seire på de siste ti kampene. Etter en suveren start på sesongen har «the Cherries» nå mistet ligaledelsen til Fulham og bør få i gang poengfangsten så fort som mulig dersom de ikke skal dette ut av kvalikplassene.

Manager Scott Parker forklarte før helgen at Bournemouth-fansen nok ikke vil få se Laird før i februar, på grunn av skaden han kom til Dean Court med tidligere i vinter.

– Jeg ønsker ikke å ta noen stor risiko med ham. Jeg ønsker å få ham involvert, få ham på nivå og gjøre ting riktig, sa Parker til Bournemouth Echo.

Barrow 1-3 Mansfield

Nathan Bishop og Mansfield tok en nytt skritt mot opprykkskamp med sin 3-1-seier borte mot Barrow lørdag ettermiddag. Uniteds utlånte keeper spilte samtlige 90 minutter, slik han har gjort hele sesongen.

Målet Bishop slapp inn kom etter en corner et drøyt kvarter inn i kampen.

Seieren blir mer imponerende når man tar i betraktning at Mansfield måtte spille mer enn 50 minutter med én mann mindre, etter at Farrend Rawson fikk sitt andre gule kort.

Mansfield er nå på den kvalikgivende syvendplassen à poeng med Newport og Swindon på femte- og sjetteplass, og med ett poeng ned til Exeter på åttende.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
SKYTER OPPOVER TABELLEN: Nathan Bishop og Mansfield har vunnet ti av sine siste elleve kamper i League Two.

MK Dons 0-1 Doncaster

Doncaster risikerer derimot å møte Mansfield i døra, ettersom Yorkshire-klubben ligger nest sist i League One. Derfor var det en kjærkommen trepoenger Ethan Galbraith og kompani skaffet seg med sesongens første borteseier lørdag.

Joe Dodoo scoret kampens eneste mål mot de kvalikplasserte vertene og sørget med det for å forkorte avstanden opp til trygg plass fra tolv til ni poeng.

Et lite skår i gleden er at Ethan Galbraith måtte byttes ut med skade rett før pause, uten at det har kommet noen meldinger om hvilken skade det er snakk om.

Midtbanemannen belønnes uansett med en sekser på spillerbørsen til Doncaster Free Press for de minuttene han fikk på banen.

– Mer enn litt unøyaktig med noen av de mer direkte ballene fremover, noe som ikke hjalp Rovers i en førsteomgang der de var nest best med god margin, skriver skribent Liam Hoden.

Nottingham Forest 2-1 Derby County

James Garner spilte 90 minutter da Nottingham Forest beseiret Wayne Rooneys Derby County.

Lewis Grabban og Brennan Johnson sto for Forests to scoringer, men Nottinghamshirelive skriver at Garner kunne ha tegnet seg for både nettkjenning og målgivende pasning med litt mer flaks.

Uniteds utlånte midtbanedirigent skapte blant annet en sjanse med sin gode dødballfot, før han var nære ved å score på frispark 20 minutter før slutt.

jamgar
VIKTIG MANN: James Garner er dødballtaker og en viktig brikke på midtbanen til et opprykksjagende Nottingham Forest.

Garner blir også fullrost i spillerbørsen til Nottinghamshirelive etter kampen.

– En oppvisning en mester verdig på midtbanen fra Manchester Uniteds utlånte mann. Han var overalt, jaget tilbake da det var nødvendig og viste hele sitt pasningsregister. Helt superb, skriver Sarah Clapson, som belønner Garner med en nier.

Birmingham 2-1 Barnsley

Teden Mengi har gått inn i Birmingham-elleveren fra dag én og spilte også 90 minutter da de blåkledde slo Barnsley 2-1 lørdag.

Onel Hernández og Scott Hogan scoret målene for hjemmelaget, før Victor Adeboyejo sørget for at nullen glapp for Mengi og resten av Lee Bowyers forsvarsverk.

Birmingham City v Barnsley - Sky Bet Championship
SOLID: Teden Mengi var del av et Birmingham-forsvar som holdt unna da de blå vant 2-1 over Barnsley.

United-stopperen får likevel bunnsolide 7,5 på spillerbørsen til Birmingham Mail etter kampen.

– Viste fart og styrke da han holdt Barnsley unna da kampen åpnet seg opp. Ble tatt med ballen én gang, men farten hans når han retter opp sin egen feil er toppklasse, skriver Brian Dick i lokalavisen.

Andre:

Napoli vant 4-1 mot tabelljumbo Salernitana søndag, men det var uten Axel Tuanzebe, som satt på benken gjennom hele kampen. Stopperen har nå ikke fått spille de siste to ligakampene.

Facundo Pellistri måtte også finne seg i å sitte på benken gjennom Alavés’ kamp denne helgen. De nedrykkstruede baskerne holdt på å påføre Barcelona et nytt sviende nederlag, men Frenkie de Jong reddet katalanerne med scoring rett før slutt.