– Conte har fått sparken

Conte ut, mens Sarri er på vei inn.

Enkelte nyheter kommer overraskende. Eksempler på det er flyvende griser, postmenn som biter hunder og tyskere som ryker ut av VM.

Så har du andre nyheter som er omtrent som å registrere at det kommer sol i løpet av sommeren – alle skjønner jo at det vil skje på denne tida av året.

Omtrent slik var det med Antonio Conte denne sommeren. Alle har skjønt at han ville få sparken, og avisene har skrevet mye om det allerede, og det eneste overraskende var at det skjedde først etter at Chelsea hadde startet pre-season.

Torsdag kom meldingene – via både Sky Italia (via Sky Sports) og engelsk presse –om at Conte er ferdig i klubben. Det eneste som mangler er den offisielle bekreftelsen. Chelsea-midtbanespiller Cesc Fabregas har også ønskt Conte lykke til videre via sosiale medier:

Roman Abramovitsj risikerer nå å måtte betale ut en stor kompensasjon for å bli kvitt Conte – noe som skal være den eneste grunnen til at den offisielle bekreftelsen har latt vente på seg.

Det er ventet at Maurizio Sarri blir bekreftet som Chelsea-sjef så snart de siste flokene er løst.

Conte vant ligaen i ganske suveren stil i sin første sesong (2016/17), før det ble mye motgang i sesong to. Til slutt endte det med en femteplass, og dermed ikke noe Champions League-spill i 2018/19.

Barcelona ble for sterke i åttendedelsfinalen av Champions League, og Arsenal gikk videre fra ligacupsemifinalekampene mellom London-lagene, men i FA-cupen ble det derimot suksess. I finalen mot United ble til slutt Eden Hazards straffespark avgjørende.