– City er sikkert rasende

Men Henry Winter mener at det har de ingen grunn til. Les her hva avisene skriver etter seieren mot Fulham.

The Telegraph, Henry Winter:

City er sikkert rasende. Roberto Mancinis neste pressekonferanse på Carrington, bare et par jorder fra Fergusons område, blir sikkert en fullstappet (av journalister) affære. Samtidig har City også hatt flaks, spesielt da Gareth Barry slapp unna kort og straffe mot da han la ned Stoke-spiller Glenn Whelan i helga.

Ser man tilbake til januar, så viste dommer Oliver også enestående snillhet da Mario Balotelli tråkket på Scott Parker, for så å score det avgjørende målet mot Tottenham på straffe.

Så til alle hyperventilerende konspirasjonsteoretikere, begge Manchester-klubbene kan vise til feil denne sesongen, men for alle nøytrale som så kampen i går, ville ett poeng til Fulham vært urettferdig.

The Times, kampreferatet:

For å si det enkelt. United mister ikke poeng i kamper som denne når de er viktige. Dette var den minst overbevisende seieren i tikampers-sekvensen som har gitt dem initiativet i Premier League, men fra det øyeblikket Wayne Rooney gjorde 1-0 tre minutter før pause så var det liten tvil om at de kom til å ende kvelden med en trepoengsledelse til City.

De var imidlertid ekstremt heldige som slapp unna to minutter før slutt da Danny Murphy gikk overende etter en duell med Micharl Carrick.

Men etter ni seirer og en uavgjort på de siste ti må Roberto Mancini lure på hvem av Uniteds motstandere som kan gjøre City en tjeneste før Manchester-derbyet 30. april.

The Times, analyse, James Ducker:

Uniteds form viser at Keane hadde rett.

Nei, det kommer ikke til å skje. Glemt det. Det kommer rett og slett ikke til å skje, sa Roy Keane i et intervju med Sunday Times i desember. Det hadde Keane rett i. Keane brukte mye av intervjuet på å kritisere Ferguson, men han kjenner en vinner – og vinnere – når han ser det.

Wayne Rooneys mål har vært avgjørende, selv om han ikke har levert like blendende bidrag ellers. Jonny Evans og Rio Ferdinand har vært formidable i midtforsvaret. Paul Scholes bidrag er veldokumentert, men Michael Carrick har ikke vært noe mindre imponerende ved hans side. Carrick var igjen Uniteds beste spiller mot Fulham. Antonio Valencia herjer på høyrevingen og David de Gea har vært glimrende mellom stengene.

The Guardian, Andy Hunter:

Valencia hjelper United videre

Ordkrig og psykologi (Vieira-saken) gir gode overskrifter og innhold, men Uniteds evne til å aldri gi seg og stå på til slutt, det gir sølvtøy i skapet.

Og Ferguson har fått flere strenger å spille på. Faktisk så mye at han kunne ta ut Wayne Rooney, hans største trussel, de siste 12 minuttene mot Fulham. Det eneste minuset i Premier League-sesongen så langt for Ferguson må være skadene. Han har kun hatt Nani, Valencia og Young i en kamptropp siden de tre spilte da Fulham ble slått 5-0 på bortebane.

The Independent, Ian Herbert:

Man kan se for seg hvordan Roberto Mancini hoppet i lufta, skrek til TV-skjermen og dro opp et late som-rødt kort og igjen følte hvordan City er et offer. Kanskje er det også slik at Danny Murphy ikke fikk straffe grunnet den frykten Old Trafford setter i dommerne. Kanskje er det også dette Mancini snakker om når han snakker om «fem-meters forspranget» United har på sine nærmeste rivaler.

De siste 15 minuttene av Fulham-kampen kan tyde på at de siste seks ukene av sesongen kan by på en del nerver, men etter kampen satt man uansett igjen med en følelse av at mesternes virker urokkelige på veien mot sesongslutt.

Independent har Antonio Valencia som Uniteds beste.

Daily Mail, Ian Ladyman:

Men hvis United skal ta dette gullet så må de vel spille bedre enn dette?

Må de ikke?

The Telegraph, Mark Ogden:

Det var en klar Fulham-straffe, og hadde den blitt gitt, så kunne United mistet to poeng. Var det flaks? Ja, uten tvil, men flaks er ikke det som vinner mesterskap. Det hjelper deg bare litt på veien. Med åtte kamper igjen å spille vil både United og City ha flaks igjen, men ingen av dem kan stole på flaksen til å gi dem gullet.