City får flest, United færrest

Vi snakker om straffespark. Ingen Premier League-klubber blir tildelt færre enn Manchester United.

Etter lørdagens kamp mot Middlesbrough, hvor United hadde grunn til å føle seg snytt for ett, muligens to straffespark, la ikke José Mourinho skjul på sin oppgitthet. Ikke bare over kampleder Lee Mason, men også over hans dommerkolleger, som synes å ha særdeles vondt for å peke på straffemerket i favør av rødtrøyene.

gettyimages-630720888
JOSE MOURINHO – misfornøyd med dommerstanden.

– Ett straffespark på 19 kamper, konstaterte Mourinho med et sukk, mens han ristet lett på hodet og lot tankene vandre tilbake til den 19. august. Det var sist gang en dommer (Anthony Taylor) pekte på 11-metersmerket i Uniteds favør, i 2-0-seieren over Southampton i sesongens første hjemmekamp.

Klok av skade unnlot Mourinho å gå nærmere inn på temaet. Han understreket at han respekterer at dommerne har en vanskelig jobb, men det var ikke vanskelig å skjønne hva han egentlig mente.
Ett straffespark i løpet av 1710 minutter med Premier League-fotball, det er magert – ikke minst med tanke på at rødtrøyene både skaper mange målsjanser og tilbringer store deler av tiden høyt oppe på motstandernes banehalvdel.

For sammenligningens skyld har Opta satt lupen på antallet idømte straffespark i Premier League i inneværende sesong, og fordelingen av disse.

Og tallene de har kommet frem til er klokkeklare. Oversikten viser at United, sammen med Middlesbrough og West Bromwich, sliter i bunnen med hvert sitt ene, så topper Manchester City og Tottenham listen med seks straffespark hver.
Ingen har for øvrig gått lenger uten straffe enn United, som altså fikk sitt i ligarunde 2. West Bromwich fikk sitt i 5. runde, men Middlesbrough måtte vente helt til den 17. ligarunden, den som ble spilt en uke før julaften.

straffer2016