U19-gutta feide Juventus av banen

Det var noen United-spillere som kunne juble tirsdag.

På Leigh Sports Village fikk vi tirsdag ettermiddag fremvist en oppvisning i herlig angrepsfotball.

Nicky Butts unggutter møtte et sterkt Juventus-lag, men det var aldri tvil om hvor poengene skulle. Fra første øyeblikk så hjemmelaget påskrudd ut, og gjestene klarte rett og slett ikke å henge med.

Angel Gomes dikterte spillet fra sin dype midtbaneposisjon, og Bohui, Garner, Barlow og Traore var alle spillere som bidro sterkt til at dette ble en tung dag for bortelaget.

Kampen var ikke ti minutter gammel da United tok ledelsen ved Bohui, en ledelse som økte til 2-0 etter en liten halvtime.

Da Juventus reduserte tre minutter før hvilen så det et lite øyeblikk ut til at det kunne bli kamp, men da Garner økte ledelsen til 3-1 minutter før hvilen var kampen i praksis over.

Det var den virkelig da Juventus fikk en av sine spillere utvist like etter pause.

Med tirsdagens seier sikret United seg toppplassering i Gruppe H, tre poeng foran Juventus.

Vi biter oss selvfølgelig også merke i at Tahith Chong ikke var en del av U19-laget. Det tyder på at ungutten er tiltenkt en plass i førstelagstroppen mot Juventus senere tirsdag kveld.

Les saken: Chong trente, mange manglet

Video – Bjarte Valen og Eivind B. Holth om laget de tror Mourinho velger mot Juventus:

U19: United 4-1 (3-1) Juventus

UEFA Youth League
Leigh Sports Village, 23. okt. 2018

Mål: 1-0 Bohui (9.), 2-0 Greenwood (33.), 2-1 Caviglia (43.), 3-1 Garner (45.), 4-1 Levitt (77.).

Manchester United: Matej Kovar, Ethan Laird (Brandon Williams, 83.), Luca Ercolani, Dishon Bernard, Lee O’Connor, James Garner, Aidan Barlow (Millen Baars, 73.), Aliou Traoré (Arnau Puigmal, 73.), Angel Gomes (Dylan Levitt, 73.), Josh Bohui (D’Mani Mellor, 62.), Mason Greenwood.
Uben.innb.: Alex Fojtícek, Teden Mengi.

Juventus: Loria (C); Rafael da Fonseca (rødt kort, 49.), Capellini (Meneghini, 69.), Serrao, Anzolin; Makoun (Gozzi Iweru 78.), Morrone (Frederiksen, 46.), Nicolussi Caviglia (Francofonte, 78.); Fagioli (Penner, 69.), Petrelli, Portanova.
Ubenyttede innbyttere: Siano, Pinelli.

90. SLUTT. United vinner lekende lett på Leigh Sports Village!

76. MÅL! Levitt banker spikeren i kista. United leder 4-1.

65. Total dominanse. Slik er kampbildet nå. Juventus har aldri kommet seg etter utvnisningen, og United på sin side har hatt flere gode muligheter til å øke ledelsen.

48. Juventus’ Fonesca får direkte rødt kort etter et slag mot Bohui!

45. Kampens andre omgang er underveis.

PAUSE. United har vært det dominerende laget i kampens første omgang. Nicky Butts U19-gutter spiller en offensiv fotball med fart, teknikk og fine temposkifter.

44. MÅL! United slår umiddelbart tilbake – ved Garner denne gangen! Midtbanespilleren utnytter en feil i backrekka til Juventus, og øker Uniteds ledelse.

41. MÅL! Caviglia reduserer for gjestene. Det er for øvrig Juventus’ første mulighet i kampen.

32. MÅL! Greenwood øker Uniteds ledelse. Hjemmelaget har vært det klart beste laget på Leigh Sports Village så langt – og det har ligget et mål til i luften.

8. MÅL! Bohui sender hjemmelaget i føringen. United har gått aggressivt ut i dette oppgjøret, la oss håpe at førstelaget følger eksemplet senere i kveld.