Chelsea ute av ligacupen

Chelsea er ute, mens Manchester City avanserte til semifinalen.

Når det bare er fire lag igjen vil nok de fleste foretrekke å slippe å ha Manchester City og Chelsea blant de fire lagene. Samtidig får lagene som avanserer, som følge av at ligacupsemifinalene er over to kamper, et tøffere kampprogram i januar enn de ville fått om de røk ut. Men trofeer er viktig, og David Moyes skulle nok gjerne sett at både City og Chelsea gikk ut av turneringen i kvartfinalen.

Dessverre kunne ikke Leicester City by på nok motstand mot Manchester City, men Sunderland skulle vise seg å bli en svært tøff motstander for Mourinho og Chelsea.

Citys Pablo Zabaleta måtte ut med en hamstringskade tidlig, og med Micah Richards allerede ute var det svært dårlige nyheter for de lyseblå. Men ellers gikk det meste Citys vei på King Power Stadium i Leicester. Kolarov gav City ledelsen 1-0, før to Edin Džeko-mål litt før og litt etter pause punkterte kampen. Lloyd Dyer reduserte for Leicester, og Leicester har med det scoret i 30 ligacupkamper på rad, en finfin statistikk de kan trøste seg med. Det ble nemlig 3-1 til Manchester City.

Det stod 0-0 til pause på Stadium of Light, men rett etter pause lå ballen i Sunderland-nettet. Lee Cattermole, Sunderland-spiller og storsamler av gule kort, var sist på ballen i duell med Frank Lampard. Det holdt til det gjenstod noen få minutter, da tidligere Chelsea-spiller Fabio Borini utlignet til 1-1, og det ble derfor ekstraomganger.

Der var Sunderland klart nærmest mål, og rett før slutt av den andre ekstraomgangen kom målet de ventet på. Ki Sung-Yeung fikk for mye rom innenfor sekstenmeteren, og avsluttet kaldt. 2-1 til Sunderland, som dermed er klare for semifinalen av ligacupen.

John O’Shea og Wes Brown spilte hele kampen for Sunderland, og de gjorde det godt. I første ekstraomgang kom også Phil Bardsley innpå for de svarte (men likevel rødhvite) kattene.