Chelsea tok tittelen

REFERAT: Etter knallhard kjemping og mye godt spill, ble en enkeltfeil skjebnesvanger da U21-laget spilte finale mot Chelsea.

Uniteds U21-lag avsluttet sesongen med finalekamp mot Chelsea. Dette var Uniteds fjerde finale på rad, en utrolig sterk prestasjon, og som regjerende mestere, var det store forhåpninger om et nytt trofé denne onsdagskvelden.

Begge lagene gikk offensivt ut fra start, og alt tydet på at vi skulle få en underholdende og god fotballkamp på Old Trafford. Både Chelsea og United hadde halvsjanser i løpet av kampens første minutter, men det var Warren Joyces menn som skulle få første stikk.

Eventyrscoring

Etter 12 minutters spill vartet United opp med storspill på høyresiden. Saidy Janko stormet forbi sin mann, og kom seg i god innleggsposisjon. Derfra sendte han ballen hardt inn langs bakken.

Inne i feltet ventet James Wilson, som kaldt og rolig la igjen ballen til Tom Lawrence. Lawrence brukte to touch på å vende vekk sin oppasser, før han sendte ballen opp i krysset til 1-0.

United fikk høyere selvtillit etter scoringen, og var flere ganger farlige frempå, men Chelsea klarte å holde unna  minuttene etter scoringen.

Manchester United v Chelsea - Barclays U21 Premier League Final
JUBEL: United sikret seg en tidlig ledelse mot Chelsea.

Utligningen

Det var ikke ufarlig på andre siden av banen heller, og selv om United fikk et skremmeskudd etter 18. minutter, da en Chelseaspiller plutselig fikk løpe halve banen alene inn mot Uniteds 16-meter, klarte de ikke å ta seg sammen, og fire minutter senere lå ballen i nettet bak Ben Amos.

En nydelig enkeltprestasjon av Charly Musonda, som driblet av halve United-forsvaret før han banket ballen lavt i mål fra 18 meter. Både forsvaret og keeper må tåle kritikk der, men det var en flott prestasjon av Chelsea-spilleren.

Kampen jevnet seg ut etter utligningen, og det var ikke mye å si på at lagene gikk til pause på 1-1. Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen.

Chelsea kom raskest ut av startblokkene i andre omgang, og United var heldige som ikke havnet under da Baker fikk skyte fra 8 meters hold. Chelsea-spilleren banket ballen langt over målet, og Amos kunne puste lettet ut.

Skader og bytter

James Wilson har spilte med en liten skade i lang tid, og han har blitt byttet ut i alle de siste kampene denne sesongen. Etter 67 minutter måtte han gi seg, og inn kom James Weir.

Weir, som også har bidratt med mål den siste tiden, var offensiv fra første minutt, og kombinerte flere ganger med Pearson og Lawrence.

Sjanser og mål

Pearson fikk en stor sjanse da han avanserte inn på Chelseas banehalvdel etter 78 minutter. Midtbanespilleren fikk mye plass, og utfordret forsvaret, før han kom til skudd fra skrå vinkel. Desverre for unggutten, gikk skuddet rett på keeper.

United virket å være i siget, men bare et lite minutt senere lå ballen i målet bak Amos igjen. Ekangemene skulle slå ballen unna eget forsvar, men i stedet for å klarere en høy ball som landet hos han, prøvde han å ta den ned.

Det valget ble skjebnesvangert, for touchet var alt for dårlig, og ballen gikk rett i beina på Lewis Baker, som banket den inn fra hjørnet av 16-meteren, til ledelse for Chelsea.

Sluttspurt til ingen nytte

United prøvde å hente seg inn igjen og få utligningen som ville sikret ekstraomganger, men det nyttet ikke. Ben Amos gikk ut av målet og var med opp på corner, men Chelsea-forsvaret fikk kontroll.

De blå drøyet tiden ved hver eneste anledning, noe som førte til frustrasjon hos United-spillerne. En siste sluttspurt førte til tre-fire avslutninger i det siste minuttet.

Tyler Blackett dro til på volley fra 25 meters hold, men drømmetreffet ble ikke til drømmemål, og Chelsea kunne til slutt slippe jubelen løs for seier.

Alt i alt en god kamp av United, og Warren Joyce er nok skuffet over at det til slutt endte som det gjorde.