Chelsea og City gjorde jobben

Mourinhos Chelsea snudde mot Southampton, mens City oppskriftsmessig vant «lett» mot Swansea.

Southampton tok en tidlig ledelse på Stamford Bridge – og da mener vi tidlig. Det tok cirka 12 sekunder før ballen lå i nettet bak Petr Cech, da Southampton-spiss Jay Rodriguez utnyttet en svak Michael Essien-pasning på en overbevisende måte.

Saints fortsatte å imponere, uten at det resulterte i en enda hyggeligere målprotokoll, og Chelsea tok grep etter at de gikk til pause med 0-1. Demba Ba kom inn for Michael Essien, og Frank Lampard hadde allerede erstattet en skadet Oscar. Innbyttet Ba var involvert i utligningen, da han headet ballen i stolpen, og returen endte hos Gary Cahill som fikk ballen i mål. Ikke så lenge etter headet straffesparkekspert John Terry inn 2-1, før Ba mot slutten tuppet inn 3-1, og en ny trepoenger.

Chelsea er med det fem poeng fremfor Manchester United, og fire poeng bak Arsenal.

Malaga CF v Borussia Dortmund - UEFA Champions League Quarter Final
SEIER: Det ble nok en trepoenger for Pellegrini og Manchester City.

Manchester City er bunnsolide på hjemmebane, og få hadde nok store forventninger om et poengtap for de lyseblå mot Swansea. Negredo gav hjemmelaget en ganske tidlig (eller sen, om du spør Jay Rodriguez og Southampton) ledelse, og etter pause scoret Samir Nasri to ganger, og det ble 3-0 til Pellegrinis Manchester City.

City er tre poeng fremfor United, og seks poeng bak ledende Arsenal.