Charlton ga Ferdinand tale etter Moskva-seieren: – Jeg blir fortsatt emosjonell når jeg snakker om det

I den nyeste episoden av Rio Ferdinands podkast, «Vibe with Five», forteller den gamle midtstopperkjempen om en opplevelse som har brent seg fast i minnet, i etterkant av Champions League-seieren i 2008.

Ferdinand fikk æren av å bære kapteinsbindet i Gary Nevilles fravær, og stopperkjempen ble til slutt også den tredje kapteinen til å lede United til en Champions League-pokal.

Men før Ferdinand fikk gått opp trappene for å hente trofeet, ble han stoppet av en annen mesterligavinnende United-kaptein, Sir Bobby Charlton.

Det øyeblikket vil aldri noen gang forlate kroppen min, forteller Ferdinand om øyeblikket da fotballegenden grep tak i ham på Luzhniki stadion i Moskva.

Jeg blir fortsatt emosjonell når jeg snakker om det.

Charlton var kaptein da United vant Champions League, eller serievinnercupen som det het den gang, for første gang i 1968. United-ikonet scoret to mål i finalen United vant 4-1 over Benfica.

CAPTAIN FANTASTIC: Sir Bobby Charlton fikk selv æren av å løfte pokalen etter Uniteds finaleseier mot Benfica i 1968.

Ferdinand forteller at han allerede var på gråten etter å ha sett familien sin på tribunen, før stoppermakker Nemanja Vidic minnet ham på at tidspunktet ikke var det rette for å gråte.

Så kom Charlton bort.

Måten han tok tak i meg og snakket til meg. Den fyren er mister Manchester United, sier Ferdinand.

Ferdinand forteller at Charlton brukte 15 sekunder på å formidle til ham akkurat hvor betydningsfullt det var å løfte Champions League-pokalen som United-kaptein.

– Han sa: «Rio, ikke mange kapteiner har løftet dette trofeet. Du kommer til å bli en av dem. Vet du hva dette betyr for denne fotballklubben? Etter det vi måtte gå gjennom i München… Folk har mistet livet på veien hit. Dette er historien, og du er del av den nå. Laget ditt er del av den nå. Gå og løft den, og nyt det!».

– Det bare slo meg i bakken. Det fikk meg til å innse hvor mye det betydde å være Manchester United-spiller og hva dette betydde for fansen, klubben og historien.