– Champions League savner United

– Uten Manchester United mangler Champions League noe vesentlig, sier José Mourinho.

Det var kanskje det eneste negative Mourinho hadde å si på sin første pressekonferanse som United-manager da han påpekte at det var skuffende at United ikke hadde Champions League-fotbal å se frem til.

– Hører hjemme der

Nå gjentar portugiseren at United simpelthen hører hjemme i Champions League.

– Manchester United må være med i Champions League. Turneringen mangler noe vesentlig når United ikke er med. Kan du forestille deg Champions League uten Manchester United, Real Madrid og Barcelona? Det er noen klubber som som simpelthen må være med for at det skal bli en skikkelig turnering. Slik er det med United, sier Mourinho.

Mourinho sikter imidlertid høyere enn bare å kvalifisere United til den gjeveste europacupen igjen etter forrige sesongs skuffende 5. plass.

La oss vinne alt

t50
MÅ TIL CHAMPIONS LEAGUE: – Turneringen savner United. Klubben må tilbake snarest mulig, sier José Mourinho.

I et intervju som sendes på BT Sport onsdag kveld gjør de portugisiske manageren klart at han har satt høye mål fo spillergruppen.

– Jeg liker ikke å gå rundt til spillerne og si til dem at vi skal prøve å bli blant de fire beste. Jeg sier heller «la oss prøve å vinne hver eneste kamp». Det kommer vi ikke til å gjøre, særlig ikke i denne ligaen men vi trenger den mentatiliteten i en stor klubb som United, sier Mourinho.

I mangel av Champions League må United ta til takke med Europa League denne sesongen, og 26. august får United vite hvem som blir motstandere i gruppespillet.

Mourinho sa på pressekonferansen før Community Shield-kampen mot Leicester at han vil jobbe med en tropp på 23 utespillere denne sesongen, i motsetning til de vanlige 20.

Portugiseren begrunnet det med den ekstra kampbelastningen og de mange reisene som deltakelse i Europa League vil medføre.