AC Milan v Benevento Calcio - Serie A

Dalot & co i trøbbel, mens Pellistris Alavés reddet plassen

Tre av Uniteds utlånte spillere fikk spilletid lørdag, før tre til var i aksjon på søndag.

AC Milan 0-0 Cagliari

Premisset for oppgjøret var ganske enkelt: med seier ville Milan kvalifisere seg for neste sesongs Champions League, og i samme slengen sørge for at sjansen er stor for at Cristiano Ronaldo og Juventus ikke spiller Champions League-fotball.

Alt annet enn Milan-seier ville derimot sørge for at Milans situasjon før siste serierunde er svært tøff, siden de spiller borte mot Atalanta (som ligger på 2. plass) i siste runde.

Diogo Dalot kom inn for Milan i det 63. minutt, på stillingen 0-0, og det ble også sluttresultatet. Dermed må trolig Milan vinne mot Atalanta for å holde Napoli eller Juventus bak seg.

Dalot var aktiv offensivt i innhoppet, men uten å levere noe særlig produktivt. Han hadde noen viktige defensive inngripener på slutten, og hadde alt i alt et OK innhopp, selv om han ikke klarte å utgjøre forskjellen for Piolis lag.

SKUFFENDE POENGTAP: For Dalots AC Milan.

Deportivo Alavés 4-2 Granada

Alavés reddet plassen i La Liga etter å ha vunnet 4-2 hjemme mot Granada søndag kveld.

Facundo Pellistri startet som så ofte før på benken, men var den første innbytteren som kom innpå for hjemmelaget, i det 73. minutt.

Det skjedde like etter at de hadde gått opp i 4-2, så kampen var allerede ferdigscoret, men Pellistri fikk uansett være med på å sikre plassen for El Glorioso.

Club Brugge 2-1 Royal Antwerp

Etter motgang i det belgiske sluttspillet, to poeng av ni mulige, vant endelig Club Brugge igjen.

Royal Antwerp ble slått 2-1, og Club Brugge er nå belgiske ligamestere om de vinner borte mot Anderlecht i neste kamp (om vi har forstått det noe forvirrende belgiske systemet riktig).

Tahith Chong skal ikke ha så mye av æren for seieren, for han kom ikke inn før på overtid.

Oklahoma City Energy 2-2 Atlanta United 2

Connor Stanley fikk natt til mandag debuten sin for Atlanta United 2 på nivå to i USA.

Stanley spilte (ut fra det vi har sett) hele kampen da det ble 2-2 på bortebane mot Oklahoma City Energy.

Det er ventet at Stanley forlater United permanent.

Brighton 1-1 West Ham

David Moyes’ menn trengte tre poeng borte på Amex lørdag for å henge med i kampen om en av de fire øverste posisjonene på Premier League-tabellen.

Jesse Lingard spilte samtlige 90 minutter pluss tillegg for bobleblåserne fra London, uten at vårens store formspiller klarte å sikre tre poeng for West Ham. 28-åringen leverte et nydelig innlegg til Michail Antonio, men kraftspissen klarte ikke å ekspedere sjansen i mål.

I stedet var det en mann med United-fortid som scoret kampens første mål, da Danny Welbeck sendte Brighton opp i 1-0 rett før slutt.

Utlikningen satt dog like etter, da Said Benrahma satte 1-1. Seiersmålet uteble dog, noe som betyr at West Ham må håpe på voldsomme kollapser fra både Liverpool og Chelsea for å spille mesterligafotball neste sesong.

Welbz
KNUSTE MESTERLIGAHÅPET TIL LINGARD: Danny Welbeck.

Roma 2-0 Lazio

Andreas Pereira ble tildelt en ny benkeplass under lørdagens Roma-derby. Dermed kunne ikke belgisk-brasilianeren gjøre noe med Henrikh Mkhitaryans 1-0-scoring rett før pause.

Uniteds mann i den italienske hovedstaden kom inn med en halvtime igjen i et forsøk på å snu kampen, men i stedet var det Uniteds motstander fra Europa League-semifinalen som scoret kampens neste og siste mål.

Tidligere Chelsea-spiller Pedro satte 2-0 for laget som lørdag var oppsatt som hjemmelag på Stadio Olimpico.

Pereira prøvde seg på ett skudd i løpet av sin tid på banen, uten at det skapte trøbbel for Daniel Fuzato i Roma-buret. Dermed kan ikke Lazio avslutte høyere enn sjetteplass på tabellen, og det blir ikke Champions League-spill neste sesong for verken Lazio eller Roma.

Portadown 2-1 Carrick Rangers

Med to kamper igjen av sesongen gikk Portadown lørdag forbi Warrenpoint på tabellen og opp på 9. plass i den nordirske ligaen. Dette etter å ha vunnet 2-1 mot Carrick Rangers.

Jacob Carney stod som vanlig i mål for Portadown, og han irriterte seg nok litt over baklengsmålet som kom på overtid.

Før kampen ble Carney for øvrig tildelt prisen som månedens Portadown-spiller for april.

Andre:

• Istra 1961 tok steget opp fra nedrykksplassen til plassen like over da de lørdag vant 1-0 hjemme mot Slaven Belupo. Dylan Levitt var ikke i troppen på grunn av en skade.
  • Caen lå an til å havne på nedrykkskvalifiseringsplass, men en overtidsscoring hjemme mot Clermont (som rykket opp til Ligue 1) sørget for at Caen klarte å sikre fornyet kontrakt. Aliou Traoré har manglet i det siste, trolig med en skade, og var heller ikke her med i troppen.