– Milevis fra Johan Cruyff

United.no vurderte Uniteds nye spiller i januar, Sadiq El Fitouri, da det ble cupexit for reservene mandag.

Historien var fascinerende.

Den handlet om hvordan Sadiq El Fitouri overbeviste såpass mye at Paul Scholes og Phil Neville kontaktet United slik at han ble United-spiller i januar. Scholes og Neville mente han hadde noe helt spesielt.

– Sadiq kontaktet Salford gjennom klubbens nettside. Han kom på trening, og vi gjennomførte en fysisk test den dagen. Han slo alle. Noen uker etter så vi ham langs kanten på trening, og hvordan han sendte ballen tversover banen. Det var som å se Cruyff. Jeg sa til Scholsey: Denne fyren har noe spesielt, sa Phil Neville til united.no.

Les hele historien her.

Veldig svak

Nå har El Fitouri fått én måned på Carrington, og united.no tok en nærmere titt på ham i mandagens Manchester Senior Cup-semifinale mot Bolton.

Det ble ingen stor opplevelse.

Det var lett å se at El Fitouri har kjappe bein og hurtighet, men det var alt som var mulig å se. Han kom seg ikke rundt på kant én eneste gang i løpet av de første 45 minuttene. United klarte ikke å skape noen verdens ting på høyrekanten, mens de fleste ganger ga bort frispark mot på egen halvdel på samme halvdel.

Det virket rett og slett ikke som El Fitouri hørte hjemme på nivået, selv om de andre United-spillerne heller ikke var veldig gode.

Han er spinkel, ga bort ballen selv i upressede situasjoner og det er sjelden united.nos journalist har sett en spiller som har vært lenger unna Johan Cruyff-klassen Phil Neville omtalte enn det El Fitouri viste mandag. Etter å ha vurdert United gjennom 45 minutter klarte jeg heller ikke å finne ut om han var back eller kantspiller. Var han back lå han konstant feilplassert, men det kan også ha vært Liam Grimshaw som lå ute av posisjon. Uansett må Warren Joyce ha sett det samme – El Fitouri ble nemlig byttet ut i pausen.

Selv om ingen lot seg imponere mandag, har han imidlertid ikke dårlig tid. Den libyskfødte kantspilleren som vokste opp ved Old Trafford skrev under på en 18 månederskontrakt som gir ham 1.000 pund i uka mens han prøver å lykkes i United.

Utslått

Det var ikke bare El Fitouri som skuffet mandag. United-reservene leverte en fryktelig tam forestilling, og Bolton vant fortjent etter sin scoring litt ut i 2. omgang. United hadde noen sjanser til å ta ledelsen før pause, men var egentlig aldri i nærheten av en utlikning.

Savnet av stjerner som Tyler Blackett, Paddy McNair, Rafael, Victor Valdes/Anders Lindegaard, Michael Carrick og Andreas Pereira var tydelig, men United sparte tydeligvis alle førstelagsaktuelle spillere før onsdagens kamp mot Newcastle i Premier League.

Dermed ble det Bolton som avanserte til finalen i Manchester Senior Cup, hvor de møter Manchester City.

– Gutta forsøkte, men det manglet litt kvalitet i dag, oppsummerte trener Joyce etterpå.

Bolton – United 1-0 slutt

54.min: 1-0 Woolery

Uniteds lag: J. Pereira, Love, Grimshaw, Thorpe, James, El Fitouri (C Evans inn 46, Tuanzabe inn 80), Goss, Kellett, Rothwell, Weir, Fletcher (Willock inn 73)
Benk: O’Hara, Rashford