Butt til Hong Kong

Ex-red Nicky Butt klar for å skrive under for South China FC fra nyttår.

Nicky Butt, som spilte 387 kamper for Manchester United fra 1992 til 2004, har stått uten klubb siden i sommer, etter at han la opp etter å ha rykket opp til Premer League med Newcastle. Nå vil imidlertid rødtoppen tilbake på banen, og ferden går etter alle solemerker til Hong Kong og South China FC.

Tidligere denne måneden uttalte Butt at han kun skulle spille én kamp for klubben, men nå har han tydeligvis ombestemt seg. Hvis alt går etter planen skal midtbanespilleren i helgen reise til Hong Kong og skrive under en kontrakt på tre måneder med klubben.

– Jeg skal ikke lyve, jeg har ikke studert den kinesiske ligaen eller Hong Kong på mange år. Alt er nytt for meg, sier Butt ifølge Sky Sports.

– Men jeg har vært der to-tre ganger, og det er utrolig hvor lidenskapelige supporterne i Asia er. Fotballen er ikke på nivå med den i Premuer League, men supporterne tar det fortsatt svært alvorlig.

Ryktene har gått om at den tidligere United- og England-spilleren vil tjene så mye som 200.000 pund i uka i Hong Kong. Dette avskriver Butt.

– Hvis det var snakk om slike summer ville jeg skrevet under for fire år, ikke for tre måneder.

Butt er forventet å begynne å trene med sine nye lagkamerater i februar, og han mener at noen måneder i asiatisk fotball over nyttår vil passe ham perfekt.

– Sånn situasjonen er nå så passer dette for meg på alle måter. Jeg vil ta trenerutdannelse, men jeg kan ikke starte før i mai. Hong Kong var ikke i tankene mine, men jeg har snakket med noen folk om det, og kontraktslengden passer perfekt.