Butt flytter ikke

Ex-Red Nicky Butt sier til united.no at han kun skal spille én kamp i Hong Kong.

– Jeg ble overrasket da jeg så nyhetene. Det ble påstått at jeg flytter til Hong Kong. Det stemmer ikke, sier Butt til united.no.

Derimot skal midtbanespilleren spille én kamp for South China, Hong Kongs mest suksessfulle klubb med 39 ligamesterskap bak seg.

– Formannen deres, Steven Lo, er en stor, stor Manchester United-fan. Han spurte meg om jeg kunne tenke meg å spille én kamp for dem, noe jeg takket ja til.

Butt har ikke spilt en kamp siden han som lagkaptein førte Newcaste til Championship-mesterskap i mai. Han trener regelmessig og holder seg i god form, og er ikke redd for å blitt «rusten». Han har også tatt fatt på trenerutdannelsen.

– For å være ærlig begynte jeg å kjede meg litt, og så på Hong Kong-turen som et fint avbrekk. Jeg reiser dit for å spille én kamp, og føler at jeg ikke taper noe ved å gjøre det.

Treblehelten fra 1999 fikk 387 kamper for United, men flyttet til Newcastle etter 2003-04-sesongen. Manchester-gutten med åtte lokaloppgjør mot naboen City, ser fram til morgendagens kamp på Eastlands.

– Det blir en enorm kamp, men også en veldig tøff kamp. Se på tabellen og man forstår fort at her har ingen av lagene råd til å tape.

United er for tiden hardt rammet av skader, men Butt både håper og tror at Sir Alex’ menn har dekning nok til å kunne hale i land en seier.

– Jeg håper Giggsy spiller. En spiller med hans erfaring, det samme med Scholesy, er viktig i en slik match. Selv om vi har mange offensive spillere ute, er det også gode folk å sette inn. Det bør gå veien, sier Nicky Butt til united.no.

Fotnote: Les stort og eksklusivt intervju med Nicky Butt i neste utgave av United-Supporteren (nummer 4).