Butt ny akademisjef

Class of 92-helten får hovedansvaret med å få akademiet tilbake på beina.

Brian McClair ga seg for ett år siden.

U18-trener Paul McGuinness sluttet for noen dager siden.

Og Ed Woodward lovet forrige uke akademi-nyheter i løpet av kort tid.

Natt til tirsdag kom de, da United offentliggjorde Butt som ny sjef.

Soccerex - Manchester– Jeg er overlykkelig over at Nicky har akseptert jobben som akademisjef. Nicky har tradisjonene og fortiden til denne klubben i blodet, og han er det naturlige valget for å sikre at akademiet moderniseres, og at de nye investeringene vi gjør i det utnyttes, sier Ed Woodward i en uttalelse.

– Uniteds akademi handler om å produsere spillere til førstelaget, og Nicky har selv vært en del av det fineste laget som er utviklet i den moderne fotballen. Han går til jobben med stor motivasjon, energi og rutine for å ta akademiet til neste nivå, fortsetter han.

Og påpeker at i løpet av de siste fire årene har 15 spillere fra akademiet spilt for førstelaget hele 173 ganger.

Butt føler seg priveligert.

– Jeg lærte dette faget selv på Uniteds akademi, og det er en stor ære for meg å få sjansen til å lede akademiet og jobbe for at de verdier og holdninger som er nødvendig for å utvikle fremtidige generasjoner av United-spillere er på plass.

Som spiller vant Butt seks Premier League-titler og Champions League med United. Han har ledet Uniteds U19-lag i Uefa Youth League denne sesongen. Han var også Ryan Giggs’ assistent da Giggsy ledet United i fire kamper på tampen av 2013/14-sesongen etter at David Moyes fikk sparken.

Spillerprofil: Her kan du lese om Butts United-karriere som spiller