United XI vant i Butts debut

Wilson og Barmby sikret seieren for United XI.

Manchester United XI stilte med en ung tropp til møtet mot Waterford torsdag kveld, da Nicky Butt debuterte som trener.

Butt fikk en god start på sin trenerkarrière, da Uniteds fremadstormende talenter vant 2-1 mot på Regional Sports Centre.

Etter 36 minutter sendte James Wilson rødtrøyene i føringen med en nydelig scoring. Hans første skudd ble reddet mesterlig av keeper Saunders, men Wilson vant igjen ballen og skrudde ballen nydelig opp i hjørnet.

Seks minutter ut i andre omgang doblet Jack Barmby ledelsen. Unggutten driblet seg unna to taklingsforsøk, skaffet seg rom, og avsluttet nydelig ned i hjørnet bak keeperinnbytter Craig Hyland.

Et drøyt kvarter før slutt reduserte Conor Whittle for Waterford United. Høyrebacken mottok ballen snaut 30 meter fra mål, før han fyrte avgårde et utagbart skudd opp i høyre hjørne bak Jonny Sutherland. Utrolig fin scoring fra Whittle.

Nicky Butt benyttet seg av samtlige i den 14-mannsterke troppen:

Gollini (Sutherland 46), Weir, Rowley, Love, McNair, Rudge, Pereira, Rothwell, Wilson (Adarabioyo 60), Lawrence (Byrne 60), Barmby

Kampen gikk ikke på TV, men man kunne lese de viktigste hendelsene fra kampen her (ekstern link).

Forhåndsstoff

Mens førstelaget for tiden er i Australia, spiller Uniteds nest beste treningskamper i Storbritannia og Irland. Mandag kveld vant United XI 1-0 mot Club Brugge på Leigh Sport Village i sommerens første kamp, etter scoring av Tom Lawrence drøye ti minutter før slutt.

Torsdag er det ny kamp for United XI, og motstander er irske Waterford. Kampen spilles på Waterford Regional Sports Centre, og avspark er klokken 20.45 (skandinavisk tid).

Vanligvis er det U21-trener Warren Joyce som leder United XI, men han er igjen i Manchester med de eldre reservelagsspillerne og førstelagsspillere som ikke er med til Austrlia. Flere av disse spillerne spilte mot Club Brugge, og skal til helgen til Skottland for å møte Ross County lørdag. De har derfor fått fri fra kampen mot Waterford.

Det er derfor en ung tropp som har reist til Waterford, og Nicky Butt – som en stund har jobbet med U21-spillerne sammen med Warren Joyce – får sin debut som ansvarlig for laget under kamp.  Målet med å dele opp troppen på denne måten er å gi flest mulig spillere spilletid.

Nicky Butts spillerprofil på United.no.

– I noen av kampene kommer vi til å dele opp troppen i en eldre og en yngre guppe, og vi forsøker å gi alle så mye spilletid som mulig, forteller Joyce til ManUtd.com.

– Butty reiser med den unge gruppen til Irland og tar ansvaret for disse. Samtidig har en del førstelagsspillere kommet på treningene for å trene med de eldre reservelagsspillerne. Det er naturligvis en flott mulighet for Nicky også.

Wootton trekker frem Davide Petrucci og Scott Wootton som to spillere han var fornøyde med å se i god form mot Club Brugge.

– Det var den første kampen i sommer og det var den første kampen på en stund for enkelte av dem, som Petrucci og Wootton, som ikke har spilt noe særlig de siste månedene. Jeg er spesielt fornøyd med den fysiske formen de to viste.

Uniteds tropp mot Waterford: Gollini, Sutherland; Weir, McNair, Love, Rowley; Pereira, Rudge, Rothwell, Adarabioyo; Lawrence, Barmby, Byrne, Wilson.