Portugal v Luxembourg - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Nå står VM-deltakelsen i fare for Ronaldo & co – må ut i playoff

Søndag kveld ble det spilt to viktige landskamper med United-spillere involvert.

Portugal 1–2 (1-1) Serbia

Mål: 1-0 Renato Sanches (2.), 1-1 Dusan Tadic (33.), 1-2 Aleksandar Mitrovic (90.).

Det var noen som skrev på Twitter her om dagen at det ikke kan bli mer Fernando Santos-aktig enn å forsvare seg til uavgjort (mot Irland på torsdag) for å få muligheten til å forsvare seg til uavgjort på nytt.

Og verst av alt: de klarte ikke dette uavgjortresultatet, etter et baklengsmål like før slutt.

En uavgjort (eller bedre) hjemme mot Serbia ville nemlig sikret VM-billetten for Portugal, men nå må de ut i playoff i mars, mens Serbia skal til VM etter å ha vunnet gruppa.

Portugal fikk en drømmestart da Renato Sanches ga hjemmelaget ledelsen før to minutter var spilt. Serbia skulle muligens hatt frispark rett i forkant av scoringen, men VAR grep ikke inn.

Dusan Tadic utlignet for Serbia i det 33. minutt, og det stod 1-1 til pause etter en fartsfylt førsteomgang.

Like før ordinær tid var slutt, så headet Aleksandar Mitrovic inn 2-1-målet for Serbia, og plutselig var det Portugal som trengte mål.

Cristiano Ronaldo prøvde seg på en drømmescoring på overtid, men uten å lykkes, og det ble 1-2 i Lisboa.

Ronaldo spilte hele kampen for Portugal, mens Bruno Fernandes var vraket fra start. Han kom inn i det 64. minutt (uten å være spesielt involvert), mens Diogo Dalot ble sittende på benken hele kampen.

BFFF (1)
KOM INNPÅ: Bruno Fernandes.

Spania 1–0 (0-0) Sverige

Mål: 1-0 Álvaro Morata (86.).

Victor Lindelöf var kanskje Sveriges aller beste spiller da de lenge holdt nullen mot Spania.

Å holde nullen var ikke nok, og Sverige måtte score også for å kapre VM-billetten fremfor nesa på spanjolene, og mot slutten av kampen fikk de heller et mål imot da Álvaro Morata var våken på en retur etter et kanonskudd av Dani Olmo.

Sverige hadde forsvart seg meget godt lenge, og hadde i tillegg skapte flere av de største sjansene, men det hjalp til slutt lite.