Tyskland

Portugal med anonym Fernandes i trøbbel etter tap i målkalas

Med et overraskende 1-1-resultat i kampen mellom Frankrike og Ungarn, kunne Bruno Fernandes og Portugal tatt et langt steg mot gruppeseier med seier mot Tyskland lørdag kveld. I stedet ble det et portugisisk tap i et målkalas på Allianz Arena.

Fernandes startet kampen og spilte 65 minutter.

Selvmål-bonanza snudde kampen

Etter en rolig start på oppgjøret eksploderte det virkelig etter seks minutter i München. Toni Kroos svingte et innlegg inn foran mål, der venstreback Robin Gosens på akrobatisk vis kastet seg frem og satte ballen knallhardt i mål.

Reprisene viste dog at lagkamerat Serge Gnabry hadde vært i en offsideposisjon i forkant av scoringen, en posisjon VAR bestemte seg for å straffe tyskerne for.

De påfølgende minuttene inneholdt nye farlige tyske muligheter, der både Kai Havertz og Thomas Müller skapte trøbbel for Rui Patricio og resten av det portugisiske forsvaret, uten at det førte til nettkjenninger.

Med kvaliteten i den portugisiske startoppstillingen, kunne ikke tyskerne sløse så mye med sjansene, noe Bruno Fernandes’ lagkamerater viste kvarteret inn i kampen.

POR
KUNNE JUBLE: Cristiano Ronaldo scoret kampens første mål i München.

Etter en tysk dødball drev Bernardo Silva fremover i banen, før han spilte fri Diogo Jota på venstresiden. Liverpool-spilleren la ballen på et sølvfat for Cristiano Ronaldo, som med letthet kunne avslutte mønsterkontringen.

Portugiserne fulgte opp med å komme seg til enkelte farlige posisjoner, uten at det ble mange målsjansene ut av det. Dermed kunne et styrende tysk lag fortsette jakten på en utlikning, noe de også fikk etter 36 minutter. Også denne gangen var den offensive backen Gosens involvert.

Atalanta-spilleren klinket en Kimmich-pasning inn foran mål, der Manchester City-spiller Ruben Dias ikke kunne gjøre annet enn å tuppe ballen i eget mål.

Og flere baklengs skulle det bli for et Portugal som viste seg å være sin egen verste fiende. To minutter senere kom det nemlig et nytt selvmål, da Raphael Guerreiro sparket et Kimmich-innlegg i mål.

GOsens
KAMPENS STORE SPILLER: Robin Gosens la blant annet innlegget som Ruben Dias satte i eget nett.

Ettersom Rui Patricio klarte å holde ballen unna eget nett ut omgangen, ebbet de første 45 minuttene ut med 2-1-ledelse til Tyskland.

Anonym Fernandes byttet ut

Den ledelsen skulle vise seg å vokse tidlig i den andre omgangen. Igjen var forsvarsspiller Gosens involvert, da han mottok ballen på sin venstreside etter en god tysk opprulling. Atalanta-backen fant Kai Havertz inne foran mål, som denne gangen fikk sitt mål, etter at Dias «stjal» scoringen i førsteomgang.

Få minutter senere skulle venstrebacken komme til å krone sin gode prestasjon med en scoring, da han snek seg fri den portugisiske boksen, der han kunne heade et nytt strøkent Kimmich-innlegg i mål.

Dermed så det hele ut til å bli stygt for Fernando Santos og hans Portugal. Treneren valgte også å ta ut Bruno Fernandes til fordel for Wolves-spiller Joao Moutinho 65 minutter inn i kampen, etter en relativt anonym forestilling fra United-spilleren.

BF (7)
ANONYM: Bruno Fernandes utrettet ikke all verden i løpet av minuttene han fikk i møtet med Tyskland.

Kampen var derimot ikke ferdigscoret, og midtveis inn i den andre omgangen kunne Jota og Ronaldo reversere rollene fra 1-0-scoringen. Sistnevnte pirket ballen inn igjen foran mål etter et frispark, der Jota kunne dytte ballen over linja.

Innbytter Renato Sanches kunne ha satt enda mer fyr på kampen få øyeblikk senere, da han deljet til fra distanse, men skuddet smalt i stolpen bak Manuel Neuer.

I stedet kunne den tyske innbytteren Leon Goretzka punktere kampen den andre veien, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål.

Da den noe halvhjertede portugisiske sluttspurten ikke førte til mål, ebbet det hele ut med kalassifrene 4-2. Dermed kan Portugal plutselig være i trøbbel før gruppespillets siste kamp der de, avhengig av resultatene i de andre gruppene, kanskje vil være avhengig av et resultat mot regjerende verdensmester Frankrike.