Brukte 400 kamper på å nå 50 i seiersprosent

Onsdag er det 33 siden Sir Alex Ferguson kom til United, men det tok tid før tidenes beste manager lyktes.

Manchester United sliter fælt for tiden, og med tapet mot Bournemouth falt Ole Gunnar Solskjær under 50 i seiersprosent som United-manager.

Etter 45 kamper som United-manager står han nå med 22 seirer, ti uavgjorte og 13 tap, noe som gir en seiersprosent på 48,8 så langt i managerstolen.

Det gir ham bare en 8. plass på lista over United-managere med best seiersprosent i historien, en liste som toppes av Sir Alex Ferguson med 59,8 i seiersprosent etter sine 1.500 kamper som United-manager.

Seiersprosent, United-managere:

Men hvordan gikk det egentlig med tidenes beste manager de første årene?

Vel, i skrivende stund er United på 10. plass, etter at Solskjær ledet laget til 6. plass etter å ha overtatt fra José Mourinho litt før halvveis forrige sesong.

Da Sir Alex overtok hadde United vært i topp fire de fem siste sesongene før en dårlig sesongstart fikk Ron Atkinson sparket. Skotten ledet så United til 11., 2. , 11., 13 og 6. plass de fem neste sesongene.

Fra fem år med topp fire så gikk United altså til bare én plassering de fem neste sesongene med tidenes manager ved roret.

Ferguson kom til United fra to ligagull med Aberdeen i Skottland, og er dermed fortsatt den siste i Skottland som har ledet et annet lag enn Celtic og Rangers til ligagull der. I tillegg hadde han ledet laget til en seier i cupvinnercupen.

Likevel tok det altså lang, lang tid før tidenes beste manager lyktes i United.

Faktisk brukte Ferguson hele åtte sesonger før han kom seg over en total seiersprosent på 50 som United-manager.

Sir Alex Ferguson, seiersprosent totalt når man legger sammen alle kamper for alle sesonger på veien:

Som tallene viser så var altså den geniale skotten under 40 i seiersprosent etter sine første ni måneder som United-manager, og selv etter cirka 200 kamper som United-manager i alle turneringer så var han på nedre halvdel av 40-tallet.

Det var først i 1993/94-sesongen, den andre strake med ligagull, at han hadde klart å skape sitt United – et United som da totalt kom seg over 50 prosent i seiersprosent med ham i førersetet.

Merk: Du kan alltid se seiersprosenten til United-managerne i saken «28 ting det er greit å vite» som ligger fast på forsiden av united.no.