Brown og reservene vant

Wes Brown fikk spilletid i reservenes serieåpning mot Bolton på County Ground i Leyland. Craig Cathcart, Zoran Tosic og Sam Hewson scoret målene i Uniteds 3-1-seier.

Wes Brown spilte en snau omgang uten å utmerke seg spesielt, men forsvarsspilleren fikk nødvendig kamptrening etter en ikke altfor imponerende opptreden mot Burnley i forrige uke. I tillegg var Zoran Tosic, Darron Gibson og Danny Welbeck i startoppstillingen. Brown, Tosic og Gibson ble alle byttet ut etter 56 minutter.

Reservene fikk en drømmestart på kampen i Leyland, og Craig Cathcart scoret allerede etter tre minutters spill. Midtstopperen trengte ikke engang å stige til værs etter corneren fra Zoran Tosic, og headingen var god nok til å overliste Boltons målvakt.

United virket pigge i åpningsminuttene, men Boltons store sjanse etter ni minutter indikerte at fare var på ferde. Et bra slått innlegg ble fulgt av et svakt treff med hodet, og United var heldige som slapp med skrekken. Bare minuttet senere fikk vertene imidlertid sitt utlikningsmål. En ball ble slått over et halvsovende United-forsvar, og Michael O`Halloran overlistet Ben Amos.

Skapte småsjanser

Begge lagene skapte småfarligheter, men det var Zoran Tosic som var nærmest i det 17.spilleminutt. Matt James spilte ut til serberen, som stormet inn i feltet. Tosic skjøt fra hjørnet av sekstenmeteren, men skuddforsøket gikk over mål.

Tosic skulle imidlertid finne veien til nettmaskene i omgangens siste spilleminutt. Joshua King viste sin hurtighet ved å snappe ballen fra en Bolton-forsvaret. Nordmannen løp til dødlinjen og slo inn i feltet. Lærekulen havnet til slutt hos Tosic, som rimelig enkelt og elegant sendte United i føringen på ny.

Ledelse til tross, trener Ole Gunnar Solskjær var neppe fornøyd med hvordan hans disipler opptrådte etter 1-0-scoringen. Bolton fikk muligheten til å komme inn i kampen, og kvaliteten i pasningsspillet var til tider ikke imponerende. I tillegg valgte enkelte spillere å gjøre for mye på egenhånd i flere tilfeller.

United fremstod bedre etter pause, og hadde mer kontroll på kampen. Etter en rolig start på andre omgang, begynte laget å skape mer sjanser.

Cameron Stewart burde ha sendt gjestene i føringen da han kom i god posisjon etter en drøy time. Kantspilleren ble spilt fri av innbytter Magnus Eikrem, men avslutningen fra 18-åringen var for dårlig. Sekunder senere var det Welbecks tur, men skuddet ble blokkert av en Bolton-spiller.

Bolton skapte ikke stort etter hvilen, men United hadde englevakt da Campbell kom alene. Spissen satte ballen i nota, men ble feilaktig avblåst for offside.

Hewson avgjorde

Reservene hadde nok av sjanser til å score flere mål i andre omgang, og den avgjørende scoringen kom da åtte minutter gjenstod. David Greys innlegg traff pannebrasken til Sam Hewson, og innbytteren sikret seieren med sin scoring. Målet kom etter en rekke farligheter innenfor Boltons sekstenmeter.

Triumfen kunne ha blitt større, for Eikrems innlegg gikk via en Bolton-spiller og i stolpen. Welbeck kunne også ha økt seiersmarginen rett før slutt.

For én uke siden ble Bolton beseiret i finalen i Lancashire Senior Cup, og de hvitkledde måtte igjen se seg slått av United-reservene i kveld. Dermed fikk United en god start i ligaen, og det mest gledelige var nivåhevingen etter pause. Torsdag venter sesongens første hjemmekamp mot Bury i Manchester Senior Cup.

Uniteds to nordmenn, Joshua King og Magnus Eikrem, spilte begge godt i kveld. King var til tider livlig i tospann med Danny Welbeck, mens Eikrem gjorde et godt innhopp da han erstattet Gibson.

KAMPFAKTA

Bolton 1 (1) – 1 (2) United

03. min.: 0-1 Cathcart 10. min.: 1-1 O'Halloran 45. min.: 1-2 Tosic 82. min.: 1-3 Hewson

Uniteds lag: Ben Amos, Wes Brown (Cameron Stewart 56 min.), Craig Cathcart, James Chester, Ritchie De Laet; David Gray, Matt James, Darron Gibson (Magnus Eikrem 56 min.), Zoran Tosic (Sam Hewson 56 min.); Joshua King, Danny Welbeck.