Britiske aviser: – En forestilling som fjerner noe av usikkerheten rundt Solskjær

Ole Gunnar Solskjær hylles for slagplanen, det spekuleres hvordan Bruno Fernandes skal brukes, og Jesse Lingard får gjennomgå. Dette skriver de britiske avisene dagen etter 1-0-seieren mot Manchester City.

Times: – Fjernet usikkerhet

Henry Winter registrerer at utslagsrunder i ligacupen fortsatt begeistrer både spillere, trenere og tilskuere i England når han beskriver hvordan Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola skrek sine instrukser til spillerne i kampens siste minutter.

Fotballskribenten trekker også fram de uheldige episodene fra tribunen, som  innebar München-symbolikk fra City-fansen, mens United-fansen skal ha kastet seter.

Gritty Manchester United restore pride but Manchester City hold on to reach final.

I selve fotballkampen lot han seg imponere av Manchester United.

– Aaron Wan-Bissaka og Brandon Williams imponerte. David de Gea er fortsatt deres frelser mellom stengene. Seier og en solid kollektiv forestilling som vil fjerne noe av usikkerheten rundt Solskjær, selv om City kunne scoret tre eller fire mål, skriver Winter.

Times-profilen mener utvisningen til Nemanja Matic var unødvendig, og stusser over at Fred tok det avgjørende frisparket i sluttminuttene.

– Kanskje Juan Mata er for snill til å kreve ballen?

På spillerbørsen får De Gea 9, mens Maguire får 8.

MEN: – Fernandes kan være løsningen

Lokalavisen bruker onsdagens Manchester-derby til å se på hvordan Bruno Fernandes kan passe inn hos Solskjær.

– Det svake leddet i Manchester Uniteds midtbanetriangel har vært åpenbart hele sesongen, og det var tydelig også på Etihad, skriver Tyrone Marshall.

Han sikter ikke til Nemanja Matic og Fred som begge får ros, men til Jesse Lingard som ble byttet ut etter å ha fått en kraftsalve av Solskjær.

Manchester United know what they need Bruno Fernandes to do after Man City performance.

Sammenligningen med Kevin De Bruyne er stygg for Lingard, skriver Marshall.

– Derfor håper de at Bruno Fernandes vil passe inn.

– Portugiseren kan spille i en dyp rolle, men tallene hans tilsier at han både kan slå pasninger og har en nese for mål. United trenger at han gjør begge deler. Med Fred, Matic og Scott McTominay i defensive roller kan Fernandes være løsningen som forløser lagets offensive potensial.

– Signerer United James Maddison eller Jack Grealish i sommer kan han flyttes bakover, men for øyeblikket må han løse Uniteds største problem denne sesongen – det offensive.

Lokalavisen gir De Gea 8 på spillerbørsen, mens Anthony Martial og Mason Greenwood får 3.

Guardian: – Gjorde City gamle og trege

– Om Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær har det taktiske blikket til å utmanøvrere en trener som Pep Guardiola er en debatt som går om nordmannen, innleder Jamie Jackson.

– Argumentet er at en trener som mislyktes i Cardiff og «bare» har vunnet to ligatitler med Molde er en guttunge i et landskap med manager-giganter, først og fremst representert ved spanjolen som leder Manchester City.

No fairytale comeback but Solskjær’s tactics prove testing for Guardiola.

Onsdag kveld fikk imidlertid Solskjær City til å virke for gamle og for trege, mener Jackson.

Til slutt ble det ingen finale på United, men dette var en opptur for Solskjær og den manageren han må bli, konkluderer Jackson.

The Sun: – Lagånden er til stede

– Det tok dem ikke til Wembley, men det ble ikke den slakten man hadde fryktet, skriver Neil Custis.

The Sun-journalisten mener stemningen internt i Manchester United må nærme seg et giftig nivå med tanke på utfordringene de har om dagen.

– Men nå og da har de kamper som dette. Ja, David de Gea var god, men det er derfor han er der.

– Dette var en 1-0-seier bygget på en lagånd som åpenbart fortsatt er til stede.