– Brandon ønsket å spille

I mars spilte Brandon Williams mesteparten av kampen da Manchester United vant 2-0 mot Manchester City, i det som var den forrige kampen med publikum på Old Trafford.

I lørdagens oppgjør mot samme motstander var ikke Williams i troppen, mens han derimot spilte hele U23-kampen mot City på søndagen.

– Brandon har trent med førstelaget, men han ønsket å spille, og det er godt for kampformen hans å spille, det var en god kamp for ham å spille i, sa U23-sjef Neil Wood til Manchester Evening News.

U23-SJEF: Neil Wood.

– Alle vil kunne tjene på 90 minutter med å løpe og og ned på siden. Han kommer til å gå tilbake til førstelaget, og forhåpentligvis er han involvert i neste kamp med dem.

Neste førstelagskamp er borte mot Sheffield United på torsdag. Williams’ eneste mål for klubben kom på nettopp Bramall Lane, da han i sin åttende kamp for klubben satte i gang Uniteds snuoperasjon i kampen som til slutt endte 3-3.

Mindre spilletid denne sesongen

Mangelen på Europa League, færre backskader og Alex Telles har bidratt til at Williams har spilt færre kamper hittil denne sesongen enn i fjorårssesongen.

Hittil har han vært på banen i bare noen få minutter i Premier League (sluttminuttene mot Southampton), mens det til sammen har blitt fem opptredener.

Williams’ fem kamper for førstelaget denne sesongen:

• Borte mot Luton i ligacupen (spilte hele kampen)
  • Borte mot Brighton i ligacupen (spilte hele kampen)
  • Hjemme mot Basaksehir (spilte litt over en halvtime)
  • Borte mot Southampton (kom inn på stillingen 2-2 i det 84. minutt)
  • Borte mot RB Leipzig (fikk siste halvtimen)

Om ikke annet så har United vunnet fire av dem fem kampene med Williams på banen, og i Leipzig-kampen (hvor det jo ble tap) så «vant» United perioden Williams var på banen, med to mål mot Leipzigs ene.

KOM IKKE PÅ BANEN: Brandon Williams i Paris, hvor United vant uten at 20-åringen kom på banen.